“Είναι παράνομο να είναι δήμαρχος ο Α. Μπέος” – Ένσταση εκλογιμότητας από Παπαπέτρου – Μόσχο

Η διαπλοκή μεταξύ Δήμου Βόλου και ΠΑΕ «ΝΠΣ Βόλος» με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, προκαλεί απόλυτο κώλυμα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστο για τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο. Ο Α. Μπέος έχει ζήτημα εκλογιμότητας και οδηγείται στο εκλογοδικείο για να εκπέσει από το αξίωμα, μετά από προσφυγή των κ. κ. Νίκου Παπαπέτρου και Νίκου Μόσχου.

Μάλιστα, ο κ. Παπαπέτρος επικαλείται σχετική Γνωμοδότηση Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, σύμφωνα με την οποία «η “διαπλοκή” των δύο ιδιοτήτων, του δημάρχου και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ, γίνεται με όρους καταφανούς παραβίασης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και με χονδροειδή προσπάθεια παράκαμψης των ισχυουσών εγγυήσεων ως προς διασφάλιση τόσο της “ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της βούλησης των εκλογέων”, όσο και της αρχής της διαφάνειας στον δημόσιο βίο».

“Θεωρούσε ο Α. Μπέος, που θα μπορούσε με παρένθετο πρόσωπο και τεχνάσματα να παραλάμψει την νομοθεσία. Η μεθόδευση έχει στερήσει 500.000 ευρώ από το δημόσιο”, είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαπέτρος.

«Οι εκλογές τελείωσαν, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και δεν αμφισβητείται. Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή για το καλό της πόλης. Ελπίζουμε να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες των πολιτών. Υπάρχει όμως πολιτικό πρόβλημα», είπε ο κ. Παπαπέτρος σημειώνοντας ότι απαγορεύεται σε πολιτικούς άρχοντες να ασκούν επιχειρηματικά συμφέρονται για να μην επηρεάζει η μία ιδιότητά τους την άλλη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αχ. Μπέος εκτός από Δήμαρχος είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, γεγονός που απαγορεύεται από την εκλογική νομοθεσία.

«Όταν μιλά ο Δήμαρχος για τον Βόλο λέει η πόλη μου, για την ομάδα, η ομάδα μου, τον Τύπο τον θεωρεί δικό του. Θέλει να έχει τον έλεγχο», σχολίασε ο κ. Παπαπέτρος και σημείωσε πως εξελίξεις πάνω στο θέμα θα υπάρχουν εντός του 2024, με την υπόθεση να πηγαίνει σε πρώτη φάση στο Τριμελές Διοικητικό πρωτοδικείο κι έπειτα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Παπαπέτρος ξεκαθάρισε πως εάν δικαιωθεί αυτή η ένσταση, τότε ο Αχ. Μπέος θα εκπέσει του αξιώματός του, δηλαδή δεν θα είναι δήμαρχος και θα οριστεί δήμαρχος κάποιος από την δημοτική αρχή. Τόνισε πως η μείζονα μειοψηφία θα παραμείνει μείζονα μειοψηφία και με την κίνηση αυτή δεν διεκδικεί να γίνει δημοτική αρχή, καθώς οι πολίτες ήδη αποφάσισαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί