Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινάει η δίκη για τους βιασμούς της 12χρονης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσουν στις 8 Ιανουαρίου οι 26 εμπλεκόμενοι στην ανατριχιαστική ιστορία της 12χρονης από τον Κολωνό, θύματος σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, με βασικούς κατηγορούμενους τον Ηλία Μίχο, αλλά και τη μητέρα της.

Μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση του παιδιού, μόλις το απόγευμα της Παρασκευής προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στην πιο σύντομη δικάσιμο που ήταν εφικτή, καθώς οι κατηγορούμενοι, που είναι όλοι προσωρινά κρατούμενοι, έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες προφυλάκισης.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (αριθμός 2865/2023), οι δύο πρωταγωνιστές όσων βίωνε το12χρονο κορίτσι θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού, αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο για τη μητέρα της ανήλικης και αφαιρώντας κατηγορίες από τους πρώτους συλληφθέντες, Ηλία Μίχο και Ιωάννη Σοφιανίδη.

Έτσι, ο Μίχος θα δικαστεί για βιασμό του κοριτσιού, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού. Από την άλλη, η 37χρονη μητέρα, που παραμένει προφυλακισμένη για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, με τους δικαστές να αναφέρουν πως διέθετε έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία, ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Στις 266 σελίδες του βουλεύματος περιγράφεται με σοκαριστικές λεπτομέρειες ο τρόπος που ο Μίχος κακοποιούσε και εξέδιδε την ανήλικη, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα ψιλικών ειδών που εκείνος διατηρούσε. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος στη δυσώδη αυτή ιστορία, παραπέμπεται με τις κατηγορίες ότι ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του κοριτσιού υπό την απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς στις ηλεκτρονικές του συσκευές που εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρέθηκαν 58 φωτογραφίες αλλά και βίντεο της ανήλικης, τα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, ο 54χρονος προμηθεύτηκε, κατείχε και διένειμε, για εξώθηση της ανήλικης σε πορνεία, αλλά και για κατοχή παράνομων όπλων και πυρομαχικών. Ωστόσο, σύμφωνα με το βούλευμα, ο 54χρονος απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης βίας σε βάρος ανηλίκου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι αποκαλούμενοι «πελάτες του Μίχου», άνδρες που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα φρικώδη ραντεβού και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, μεταξύ αυτών και ο δερματολόγος μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, τέσσερις που συναντήθηκαν μαζί της αλλά δεν τέλεσαν γενετήσιες πράξεις, καθώς εκείνη έφυγε, αλλά και δύο άνδρες που κατείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Για τη 12χρονη και όσα συνέβαιναν σε βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε, ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί