ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μεγάλη προσέλευση στις κάλπες – Μέχρι τις 4 μμ ψήφισαν 92.000 μέλη -Κεντρικό πολιτικό γεγονός η ανάδειξη νέας ηγεσίας

   εικ.: Γ. Παναγόπουλος / Ευρωκίνηση – ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Από τις αρχές Ιουλίου, όταν κατατέθηκαν οι τέσσερις πρώτες υποψηφιότητες, της Έφης Αχτσιόγλου, του Νίκου Παππά, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Στέφανου Τζουμάκα και στη συνέχεια του Στέφανου Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπήκε σε νέα πορεία αναζήτησης ταυτότητας και προσανατολισμού. Κάνοντας περιοδείες, εκδηλώσεις και συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα, οι διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος «ξεδίπλωσαν» την ατζέντα τους, παρουσίασαν τις προτεραιότητές τους και μίλησαν για το παρόν και το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το βέβαιο είναι ότι ο στόχος της μετατροπής της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας σε κεντρικό πολιτικό γεγονός επιτεύχθηκε, με το στοίχημα να παραμένει ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Μεγάλη προσέλευση

Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ η καταμέτρηση θα καταγραφεί σε τάμπλετ, όπως στις εθνικές εκλογές, επομένως τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν πολύ γρήγορα μετά το κλείσιμο των καλπών. 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ζουν στο εξωτερικό θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ηλεκτρονικά.

Η συμμετοχή των μελών του κόμματος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου είναι πολύ μεγάλη καθώς μέχρι τις 13:30 είχαν ψηφίσει περίπου 64.000 μέλη του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Καλλιθέα λόγω της μεγάλης συμμετοχής και της αναμονής, άνοιξε και 4ο εκλογικό κέντρο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
avri.gr
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε φωτογραφίες από τη μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

   εικ.: Γ. Παναγόπουλος / Ευρωκίνηση

Μάλιστα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ένα ποσοστό περίπου 25% είναι νέα μέλη. Χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς τελείωσαν οι 1.500 φόρμες εγγραφής για νέα μέλη και θα τυπωθούν άλλες 5.000

Δικαίωμα έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ νέα μέλη, με δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να εγγράφονται και επί τόπου την ημέρα της ψηφοφορίας. Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα vote.syriza.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί