Ο αποχαιρετισμός στον Αντώνη Καργιώτη – Φωτογραφίες και βίντεο

Μέσα σε κλίμα βαρύ, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, συμπολίτες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο είπαν το τελευταίο “αντίο” στον Αντώνη Καργιώτη που τόσο βίαια και άδικα έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τρίτης όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με ένα λουλούδι στο χέρι ή ένα στεφάνι προσήλθαν στην εξόδιο ακολουθία του 36χρονου αποχαιρετώντας τον με οδύνη στο τελευταίο ταξίδι.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας το κλίμα ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένο με την οικογένεια του αδικοχαμένου Αντώνη να μην μπορεί να πιστέψει ότι ο δικός τους άνθρωπος, το “καλό και χαμογελαστό παιδί”, δεν είναι πια δίπλα τους να τους στέκεται και να τους βοηθά όπως έκανε με συνέπεια και ανθρωπιά τόσα πολλά χρόνια.

Σπαραγμός επικράτησε όταν κατέφθασε στον Ι.Ν. το λευκό φέρετρο ενώ κατά τη διάρκεια της κηδείας συγγενείς του Αντώνη λιποθύμησαν.

Ξέσπασε ο πατέρας της Μελίνας Παρασκάκη, Μανώλης: “Ο κόσμος του Αγίου Νικολάου να μην ξεχάσει”

Στην εκκλησία έχουν προσέλθει η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας κα Σοφία Ζαχαράκη, ο βουλευτής Λασιθίου και πρ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Κατερίνα Σπυριδάκη, ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και παρέλαβε τον αδελφό του Αντώνη Καργιώτη που ένιωσε αδιαθεσία.

Ο π. Γεώργιος Τζάβλας

 “Ο Αντώνης έγινε το σύμβολο που ξυπνά τις συνειδήσεις μας” ανέφερε ο Π’ Γεώργιος Τζάβλας από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας όπου οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί λένε σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον αδικοχαμένο Αντώνη Καργιώτη.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα μόλις στον Ιερό Ναό έφθασε η σορός του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί