ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Σήμερα το Διαρκές Συνέδριο – Θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Προεδρία

Με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, διεξάγονται σήμερα (Σάββατο 2/9) οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στις 11:00.

Ομιλητές θα είναι οι 5 υποψήφιοι πρόεδροι οι οποίοι και θα παρουσιάσουν την ατζέντα και τις προτεραιότητές τους.

Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής ή διαδικτυακής παρουσίας. Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση. Υπενθυμίζεται ότι για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, στις 10 Σεπτεμβρίου, και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Πλην των υποψηφίων που έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή της Έφης Αχτσιόγλου, του Νίκου Παππά, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Στέφανου Τζουμάκα, όποιο μέλος προτίθεται να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα πρέπει κατά την έναρξη της συνεδριακής διαδικασίας να καταθέσει 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Η απόφαση προβλέπει ακόμη ότι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από μία υποψηφιότητα. Σημειωτέον, η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ανακοίνωσε την Τρίτη από τα Χανιά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Οι εσωκομματικές κάλπες

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα προσέλθουν στις 10 Σεπτεμβρίου στις κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα προκειμένου να ψηφίσουν για τη νέα ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία έχουν όσοι και όσες είναι ήδη μέλη αλλά και όσοι πολίτες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο τρόπο στήθηκαν οι εσωκομματικές κάλπες και τον Μάιο του 2022. Στο μεταξύ, να ψηφίζουν και οι φίλοι του κόμματος, πέρα από τα μέλη, πρότεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά της, η Πολιτική Γραμματεία πρότεινε ως πρόεδρο της εννεαμελούς Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσο, ενώ μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να οριστικοποιήσει τα βήματα ενόψει του έκτακτου συνεδρίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του φθινοπώρου.

Ως προς την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις Οργανώσεις Μελών του Εξωτερικού, όπως αποφάσισε χθες η Πολιτική Γραμματεία, τα μέλη τους θα μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά με τη χρήση μοναδικού κωδικού, ενώ θα μπορούν να εγγράφονται στο μητρώο μελών έως και δύο ημέρες πριν από τη διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί