Υποψήφια με τον Σταύρο Αρναουτάκη η Αμαλία Νινιράκη

Την υποψηφιότητα της στις Περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Οκτώβρη στο πλευρό του Σταύρου Αρναουτάκη, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Αμαλία Νινιράκη. 

«Είναι τεράστια τιμή, όταν σε καλεί να συμπαραταχθείς μαζί του ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει να κάνει πράξη αυτό που κάποτε φάνταζε ουτοπία, να ενώσει την Κρήτη από την μία άκρη ως την άλλη σε ένα κοινό σκοπό και στόχο, και η απάντηση είναι εύκολη και  θετική. 

Είναι επίσης μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες που προσδοκούν να δουν τις ζωές τους να βελτιώνονται, όμως, ταυτόχρονα, αυτό αποτελεί και τεράστιο κίνητρο: να προσφέρεις στους άλλους μέσα από τη συμμετοχή στα κοινά. Έτσι, συμπορεύομαι μαζί του με στόχο  μία Κρήτη που θα πρωτοπορεί και θα καινοτομεί, που θα κατακτά κορφές με εξωστρέφεια, θα είναι ένας τόπος με ασφάλεια και κοινωνική συνοχή όπου θα μπορείς να δημιουργήσεις, να αναπτυχθείς, να ολοκληρωθείς. Μία Κρήτη που θα αποτελεί πρότυπο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, μία περιφέρεια που θα ανοίγει δρόμους και θα αποσκοπεί στην ευημερία των πολιτών της», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Αμαλία Νινιράκη. 

Η Αμαλία Νινιράκη είναι μαθηματικός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Από το 1995 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτρια των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ» σε Ηράκλειο και Αγία Βαρβάρα. 

 Το 2009 ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, αρχικά από το ΚΕΚ ΑΝΕΛΙΞΙΣ ενώ στη συνέχεια ίδρυσε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ», με κύρια δραστηριότητα την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε συνεργασία με σχολεία, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, απ’ όλη την Ευρώπη.

Η πρώτη ενασχόληση της με τα κοινά ήταν το 2004, όταν εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο  ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΣΙΦΜΕΝΗ), όπου κατείχε την θέση της ταμία μέχρι και το 2017.

Από το 2017 έως το 2019 υπήρξε  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ). 

Το 2017 εκλέχτηκε επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ως πρώτη σε σταυρούς στο Τμήμα Υπηρεσιών. Από το 2020 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως στο ΔΣ του Επιμελητηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 100 χρόνια λειτουργίας του ΕΒΕΗ είναι η μοναδική γυναίκα που έχει λάβει θέση στην διοικούσα. 

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Μπλεγμένοι Κύκλοι», από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ.

Είναι μητέρα τριών παιδιών: του Αντώνη, της Ελευθερίας και της Ευαγγελίας Παπάζογλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί