Πέταξαν ξανά έξω από το σπίτι του τον 81χρονο ανάπηρο συνταξιούχο

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης βρέθηκε αποκλεισμένος έξω από το ίδιο το σπίτι του, μαζί με την 80χρονη σύζυγό του και την κόρη τους, καθώς όπως ανέφερε μιλώντας στο Kontra σημειώθηκε δεύτερη εισβολή από την πλευρά του επίδοξου ιδιοκτήτη που πήρε την πρώτη κατοικία του σε πλειστηριασμό. Ο ηλικιωμένος έχει αναπηρία 81% και το σπίτι του απειλείται επειδή μπήκε εγγυητής σε ληξιπρόθεσμο δάνειο του γιου του.

Δείτε: Εικόνες ντροπής: Ο 81χρονος ανάπηρος που του πήραν το σπίτι μένει στη βεράντα…

Την πρώτη φορά του έκαναν έξωση στις 4 Μαΐου με επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Παρέμεινε ωστόσο στο μπαλκόνι του όπου και έζησε για 56 ημέρες, μέχρις ότου ο δικηγόρος του πετύχει με ασφαλιστικά μέτρα να κερδίσει προσωρινή διαταγή που ακυρώνει την διαδικασία που οδήγησε στον πλειστηριασμό. Ούτε αυτό ωστόσο ήταν αρκετό. Όπως ανέφερε χτες, «είχαμε ένα δικαστήριο για αυτή την υπόθεση, που “πήρε αναβολή”. Και αυτοί κατευθείαν, ήρθαν, παραβίασαν πάλι τις πόρτες, μας πέταξαν έξω. Με τέσσερις μπράβους, με καμιά δεκαπενταριά αστυνομικούς, μπήκαν μέσα και μας πέταξαν έξω. Παραβίασαν τις πόρτες, άλλαξαν τις κλειδαριές και μας πέταξαν έξω. Μπήκαν μέσα, έκαναν και καταγραφή στο σπίτι».

Κατήγγειλε μάλιστα τη βιαιότητα όσων συμμετείχαν σε αυτή τη νέα επιχείρηση έξωσης. «Χτύπησαν την κόρη μου, έσπασαν το αναπηρικό μου καρότσι … έλεγαν θα μας πάνε και αυτόφωρο. Λέω “έχετε καμιά εισαγγελική παρέμβαση (σ.τ.σ. εννοεί εντολή) να μπείτε μέσα στο σπίτι; Με ποιο δικαίωμα;”. Τίποτα, με το “έτσι θέλω”. Ανάπηρος 81 χρονών με 81% αναπηρία. Και η γυναίκα μου 80 χρονών, τετραμελής οικογένεια είμαστε, μας πετάξαν έξω πάλι σήμερα. Τώρα είμαστε στο μπαλκόνι…».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί