Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος, ύστερα από την απολογία του νωρίτερα σήμερα, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνισή του μία φορά το μήνα σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ο πατέρας Αντώνιος βρέθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, όπου απολογούταν για τέσσερις ώρες σχετικά με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, ενώ επί μία ώρα απαντούσε σε ερωτήματα που έθετε ο εισαγγελέας.

Πριν απολογηθεί, είχε καταθέσει πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, ενώ στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε και η πρεσβυτέρα, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας που προτάθηκε από την υπεράσπιση.

Η απολογία του πατέρα Αντώνιου αφορά καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση δύο φιλοξενούμενων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου ηλικίας 15 και 19 ετών.

Τις καταγγελίες και των δύο αρνείται ο πατέρας Αντώνιος. Συγκεκριμένα ο ιερέας έκανε λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Ο ιερέας έχει χαρακτηρίσει τις καταγγελίες για «αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» που η μία αντέγραψε την άλλη, βάση των οποίων αποτέλεσαν τα αόριστα-όπως τα χαρακτηρίζει- κατηγορητήρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί