Λάμπρος Βαμβακάς: Ο λόγος στους νέους με Workshop στο Ηράκλειο

Μια εκδήλωση πρωτότυπη και διαφορετική με πρωταγωνιστές τους νέους που βγαίνουν στο προσκήνιο, συζητούν τα προβλήματα και προτείνουν τις λύσεις, οργανώνει τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Λάμπρος Βαμβακάς.

To Workshop με τίτλο «Ο λόγους στους νέους» περιλαμβάνει συζήτηση σε οκτώ βασικούς τομείς της δημόσιας ζωής από ομάδες εργασίας που στη συνέχεια θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα – αποτελέσματα.

Στη σχετική πρόσκληση αναφέρεται:

«Στόχος της εκδήλωσης, είναι ο λόγος να δοθεί στους νέους.

Να συζητηθούν σε μικρές ομάδες εργασίας, τα προβλήματα ανά θεματικό κύκλο και στο τέλος να προταθούν πιθανές λύσεις σε αυτά.

Για να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση, οι ομάδες εργασίας θα έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (10-12 άτομα ανά θεματική).

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα προβλήματα όπως και οι λύσεις που προτάθηκαν από κάθε κύκλο συζήτησης.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους νέους του Ηρακλείου:

“Πιστεύω πολύ στην άμεση δημοκρατία. Για αυτό σας καλώ να έρθετε να συνδιαμορφώσουμε παρέα την επόμενη ημέρα.

Μία συζήτηση που πιστεύω ότι θα είναι ή πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν.

Εγώ από την πλευρά μου, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να ακουστεί η φωνή σας στους αρμόδιους φορείς. Για να είναι, έμπρακτα η κοινωνία, οι πολίτες, η νέα γενιά στο προσκήνιο».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

19:15- 19:45: Εγγραφές

19:45: Καλωσόρισμα και εισαγωγή στην εκδήλωση από τον Λάμπρο Βαμβακά

20:00-20:45: Έναρξη κύκλου συζητήσεων

1. Η βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα

2. Τουρισμός: Επίκαιρα ζητήματα

3. Υγεία: Τι μπορεί να αλλάξει;

4. Ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα (γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, άτομα με αναπηρία, πρόσφυγες, μετανάστες)

5. Επιχειρηματικότητα και πρωτοβουλίες των νέων

6. Τεχνικός Κλάδος: Προβλήματα και Προοπτικές (Υποδομές, Ενέργεια, Κλιματική Αλλαγή)

7. Εκπαίδευση: Μία προσέγγιση από πλευρά εκπαιδευτικού, γονέα, μαθητή/φοιτητή

8. Θεσμοί και Διαφάνεια: Ίσες ευκαιρίες, παύση πελατειακών σχέσεων, ελευθερία έκφρασης

20:45: Διάλειμμα

21:05 Ανακοίνωση Προβλημάτων και Λύσεων που προτάθηκαν από κάθε ομάδα εργασίας.

22:00: Κλείσιμο εκδήλωσης

Με κατοίκους και φορείς στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Στο παζάρι, στην αγορά και στα καφενεία του Αρκαλοχωρίου περιόδευσε το Σάββατο στα πλαίσια της προεκλογικής του επικοινωνίας με τους πολίτες, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Λάμπρος Βαμβακάς.

Αυτό που κυριάρχησε στις συζητήσεις με τους πολίτες ήταν η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά το μεγάλο καταστροφικό σεισμό  του 2021 και την ανεπαρκή στήριξη του κράτους στους πληγέντες. Πολλοί από τους σεισμοπαθείς ζουν ακόμα σε κοντέινερ ενώ η διαδικασία των αποζημιώσεων, όπως τόνισαν οι πολίτες μιλώντας στον υποψήφιο, προχωρά με ρυθμούς χελώνες και με πολλά εμπόδια.

Επίσης αναφέρθηκαν στο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων με τον κ.Βαμβακά να αναφέρεται και για την στήριξη των σεισμοπαθών αλλά και για την ακρίβεια στην δεδομένη πλέον ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να στηρίξει τους πολίτες στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά την περιοδεία του ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τον συνάδελφο του και Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Πιτσούλη στο ιατρείο του, την ΜΙΝΟΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Χαράλαμπο Γιαννόπουλο.

Ακολούθησαν επισκέψεις στα χωριά Πάρτηρα, Πυράθι, Τεφέλι, Στείρωνας, Πανόραμα, Αμουργέλες, Κουνάβοι, Σκαλάνι, Αλάγνι, Μελέσσες και Αγιές Παρασκιές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί