Γυναικοκτονία Έφης στην Κρήτη: Αναίρεση από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου στην αναγνώριση ελαφρυντικού στον γυναικοκτόνο

O Κώστας Λεμενιτάκης, σωματοφύλακας  ισχυρής οικογένειας στην Κρήτη και πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο, είχε κριθεί τον περασμένο Μάιο ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της συζύγου του, Έφης Τσιχλάκη, που τον Μάρτιο του 2016 βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο σπίτι της στα Χανιά.

Νέα τροπή πήρε σήμερα η πολύκροτη υπόθεση της γυναικοκτονίας της Έφης Τσιχλάκη στην Κρήτη το 2016. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, που είχε επιβάλλει στον γυναικοκτόνο Κώστα Λεμενιτάκη ποινή «χάδι» 8 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Δείτε:

Κρήτη: 8 χρόνια φυλακή στον σύζυγο για τη δολοφονία της Έφης

Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρος και ξάδελφος της δολοφονημένης γυναίκας, Εμμανουήλ Αθανασίου, που μαζί με την οικογένειά της έδωσε σκληρή μάχη για να αποδειχθεί ότι ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη με μια σφαίρα στο κεφάλι ήταν γυναικοκτονία και όχι αυτοκτονία, όπως ισχυριζόταν ο καταδικασμένος πλέον σύζυγός της. 

«Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω (με δάκρυα στα μάτια) τη συγκίνηση μου» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Εμμανουήλ Αθανασίου. «Η υπόθεση της λατρεμένης μας Έφης φτάνει στον Άρειο Πάγο μετά από τόσα χρόνια, τόσες απειλές εναντίον της οικογένειας κι εμένα προσωπικά (“πουστάρα” γράφανε τα σημειώματα τύπου μαφίας), κι ενώ το άγριο έγκλημα πήγε να καλυφθεί και να παρουσιαστεί ως αυτοκτονία; η υπόθεσή της να ξεχαστεί» σημειώνει. 

«Δώσαμε τιτάνιο αγώνα για αυτή την υπέροχη γυναίκα, ένα σπάνιο πλάσμα που πήγε κυριολεκτικά, όπως λέμε στην Ελλάδα, σαν “το σκυλί στ’ αμπέλι”» τονίζει. Εκφράζει τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ στους δύο δικηγόρους (στο 1ο και 2ο βαθμό αντίστοιχα) και στους δύο εμπειρογνώμονες που έδωσαν μαζί τους αυτόν τον αγώνα. «Η οικογένεια κι εγώ προσωπικά σας είμαστε υπόχρεοι…» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Λεμενιτάκης, σωματοφύλακας  ισχυρής οικογένειας στην Κρήτη και πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο, είχε κριθεί τον περασμένο Μάιο ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της συζύγου του, Έφης Τσιχλάκη, που τον Μάρτιο του 2016 βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο σπίτι της στα Χανιά.

Η καταδίκη αυτή ήρθε ύστερα από τρομερό αγώνα της οικογένειάς της να δικαιωθεί η μνήμη της, καθώς όπως είχε καταγγείλει μιλώντας Στο Κόκκινο ο Εμμανουήλ Αθανασίου, παρόλο που η Έφη Τσιχλάκη βρέθηκε άγρια κακοποιημένη και πυροβολήθηκε ενώ ήταν ήδη αναίσθητη, πρωτοδίκως το Μικτό Ορκωτό Ρεθύμνου αποφάσισε σε μια δίκη – παρωδία ότι είχε αυτοκτονήσει, όπως ισχυριζόταν ο σύζυγός της. Ο ίδιος επίσης Στο Κόκκινο είχε μιλήσει για πρακτικές μαφίας και για τις σοκαριστικές απειλές που είχαν δεχθεί η οικογένεια και οι δικηγόροι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί