Με τους βουλευτές οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου από κοινού ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καλέσουν σε συνάντηση τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου όλων των κομμάτων. 

         Σκοπός των συναντήσεων είναι να κατατεθεί στην βουλή ,με την ευρύτερη δυνατή διακομματική συναίνεση , πρόταση νόμου ,με την οποία να μετατραπούν οι διαφόρων ειδών  συμβάσεις όλων των εργαζομένων στους δήμους του νομού ,  σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

         Είναι η μόνη λύση για να ξεφύγουν οι συνάδελφοι από αυτή την ιδιότυπη ομηρία και τις πολυδάπανες δικαστικές διαμάχες αλλά και να στελεχωθούν οι δημοτικές υπηρεσίες με το ,κατά κοινή ομολογία, απαραίτητο προσωπικό, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

         Οι  υπηρεσίες όλων των δήμων μετά των περιορισμό των προσλήψεων αλλά και την εφαρμογή της κινητικότητας , είναι σοβαρά υποστελεχωμένες και λειτουργούν στα όρια τους. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση , ούτως ώστε να δώσει μια οριστική και δίκαιη λύση , δίνοντας τέλος στην αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων , αλλά και σημαντική ανάσα στους δήμους του νομού για να παρέχουν αξιοπρεπείς  υπηρεσίες στους δημότες.

         Οι Σύλλογοι μας , σε συνεννόηση με νομικό σύμβουλο, ανέλαβαν την δέσμευση  να συντάξουν την πρόταση νόμου την οποία θα κληθούν να στηρίξουν οι τοπικοί βουλευτές.

         Ήδη από τις πρώτες συναντήσεις με τον κο Συντυχάκη Μανώλη από το Κ.Κ.Ε , με τον κο Κεγκέρογλου Βασίλη  από το ΚΙΝΑΛ και με τον κο Βαρδάκη Σωκράτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποσπάσαμε τη δέσμευση τους για στήριξη της πρότασης νόμου και κατάθεσης της στην Βουλή.

        Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε τις συναντήσεις και με τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού και ευχής έργον θα είναι η κατάθεση της πρότασης νόμου και στήριξη τους από όλα τα κόμματα αναγνωρίζοντας το δίκαιο  του αιτήματος μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί