Στη δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης, μετά την τελευταία αποκάλυψη της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με την οποία το όνομά του βρίσκεται στη λίστα με τα υπό παρακολούθηση πρόσωπα.

Ο Σπύρος Σιδέρης βρίσκεται σε δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό και αμέσως μετά την επιστροφή του στη χώρα, αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ιστοσελίδα στην οποία εργάζεται ο Σπ. Σιδέρης ο ίδιος δήλωσε ότι «υποχρέωση μου, απέναντι στη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης, της προάσπισης του απορρήτου των προσωπικών συνομιλιών και της ιδιωτικής ζωής, είναι να κινηθώ νομικά εναντίον κάθε εμπλεκόμενου με την παρακολούθηση μου. Όποιος νομίζει ότι θα καταφέρει να με φιμώσει, να με φοβίσει ή να με εκβιάσει, μέσα από παρακρατικές μεθόδους, άνοιξε λάθος “παράθυρο”».

«Οι σημερινοί θιασώτες της αλήστου μνήμης εποχής που “κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα”, μέσα από παρακρατικά καθεστωτικά κέντρα, ανοίγουν ξεδιάντροπα τα παράθυρα της προσωπικής μας ζωής όχι στον ύπνο μας αλλά στον ξύπνιο μας. Τα κατοχυρωμένα Συνταγματικά δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής που συνεπάγεται ένα Δημοκρατικό Κράτος Δικαίου, όπως θέλει να ονομάζεται η Ελλάδα, καταπατώνται και καταλύονται μέσω των αδιάκριτων και χωρίς έρεισμα υποκλοπών. Υποκλοπών που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αφορούν κι εμένα», προσθέτει ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νέα λίστα υπό παρακολούθηση ατόμων που δημοσίευσε το Documento της Κυριακής ήταν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρακολουθούσαν το «δεξί χέρι» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι σε επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στέλεχος της γραμματείας του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, Αργυρώ Ξαγοράρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί