Σ. Βαρδάκης: “Να επιλυθεί το κτηριακό πρόβλημα του Πυροσβεστικού Μεγάρου Ηρακλείου”

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αναγκαιότητα κατασκευής νέου κτηρίου για τη στέγαση όλων των τμημάτων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΔΙΠΥΝ) Νομού Ηρακλείου και της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕΠΥΔ) Κρήτης, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη, Μανόλη Θραψανιώτη, Χάρη Μαμουλάκη και Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ».
Το υπάρχον κτήριο στο οποίο στεγάζονται η ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου, η ΠΕΠΥΔ Κρήτης, το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Κρήτης και ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Ηρακλείου, είναι κατασκευασμένο πριν από 40 έτη, σύμφωνα με τις ανάγκες της τότε εποχής.
Σήμερα δυστυχώς, δεν δύναται να εξυπηρετήσει τόσο τις αυξημένες ανάγκες της Υπηρεσίας σε χώρους όσο και την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Σε χώρους των 8τμ στεγάζονται 5 άτομα τριών διαφορετικών τμημάτων, το ανακριτικό τμήμα στεγάζεται στο κτήριο της ΒΙ.ΠΕ., 10 χλμ μακριά από την έδρα της ΔΙΠΥΝ με ότι λειτουργικά προβλήματα αυτό επιφέρει. Επίσης, στο τμήμα Πυρασφάλειας της ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου υπηρετούν 5 υπάλληλοι και στεγάζεται σε 10τμ, ενώ το αρχείο της Υπηρεσίας βρίσκεται μέσα στον κοιτώνα γυναικών. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να καλυφθούν οι θέσεις των νομικών, μηχανικών κ.λ.π., η δημιουργία των ομάδων ΣΜΗΕΑ (drones), της ΠΕΠΥΔ για τους οποίους δεν υφίσταται καθόλου χώρος για την στέγασή τους και την άσκηση των ιδιαίτερων καθηκόντων τους, η στέγαση του ΕΜΟΔΕ όπως επίσης και αρκετός χώρος του υφιστάμενου γκαράζ χρησιμοποιείται για αποθήκευση υλικών και εξοπλισμών, αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος φύλαξης τους.
«Είναι αυτονόητο ότι οι στεγαστικές ανάγκες του πυροσβεστικού σώματος, βάσει των οποίων κατασκευάστηκε το Πυροσβεστικό Μέγαρο 40 χρόνια πριν, δεν μπορούν να είναι οι ίδιες με σήμερα. Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει να ενσκήψει στο αίτημα του Σωματείου Πυροσβεστών και να εξετάσει τον πιο πρόσφορο τρόπο για την ορθή λειτουργικότητα της Υπηρεσίας.» υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.
Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση της επιστολής και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί