Κινητοποίηση των υγειονομικών

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 προκήρυξαν για σήμερα Τρίτη, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία διεκδικούν δωρεάν σύστημα Υγείας, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, με κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται καθώς με το νέο νομοσχέδιο καθιερώνονται οι συμβάσεις ιδιωτών γιατρών με δημόσιες δομές υγείας, με μερική απασχόληση, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται επιχειρηματική δράση εντός του συστήματος Υγείας.

«Αυτό που χρειάζεται είναι η πλήρης ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

«Διεκδικούμε την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, με κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Διεκδικούμε την ουσιαστική ενίσχυση της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμων οικογενειακών γιατρών, γιατρών όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και υγειονομικών όλων των κλάδων, ώστε να ικανοποιεί καθολικά όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου το σύνολο των αναγκών, με έμφαση στην πρόληψη», αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί