Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας: Ηχητικό ντοκουμέντο με Ρώσο διοικητή να διατάζει δολοφονίες αμάχων στη Μαριούπολη

Συνομιλίες που προτρέπουν σε εγκλήματα πολέμου και αφορούν την πολιορκία της Μαριούπολης υποστηρίζει ότι αποκάλυψε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, δημοσιεύοντας σχετικό ηχητικό βίντεο στα social media.

Σύμφωνα με τη Nypost.com, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστήριξε ότι οι συνομιλίες προέρχονται από υποκλοπές ρωσικών μηνυμάτων, όπου φέρεται οι Ρώσοι στρατιώτες να ζητούν βοήθεια, γιατί βρίσκουν «αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό», ο οποίος είναι «αριθμητικά μεγαλύτερος».

Τότε, ο διοικητής τους, σύμφωνα με την Ουκρανική πλευρά, φαίνεται να ακούγεται να λέει «τι συμβαίνει με εσάς, μωρέ;» και να τονίζει «σκοτώστε τους γ… αμάχους». «Καθαρίστε τους όλους», φέρεται να διατάζει στη συνέχεια αναφέροντας ότι δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένοπλους ή αμάχους, ενώ φέρεται να ακούγεται η λέξη «ελήφθη» από τον στρατιώτη που είναι στην άλλη γραμμή.

Με βάση το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας οι συνομιλίες φέρεται να προέρχονται από την πολιορκία της Μαριούπολης, ενώ φέρεται ένας Ρώσος στρατιώτης να φωνάζει πως «είναι 150.000 στρατιώτες κι εμείς είμαστε μόλις 3.000… Είναι στα αριστερά μας, στα δεξιά μας, μας περικυκλώνουν, γ… Είναι τόσο πολλοί κι εμείς τόσο λίγοι. Δεν έχουμε υποστήριξη, δεν έχουμε αεροπορία, δεν έχουμε τίποτα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί