Κρήτη: Με ηλεκτρονική απάτη πήραν από το λογαριασμό φαρμακοποιού 127.000 €!

Το ποσό των 127.000 ευρώ έκανε “φτερά” από τον τραπεζικό λογαριασμό Χανιώτη φαρμακοποιού στην Κίσσαμο.

Αυτή τη φορά ο δράστης είχε περίσσιο θράσος, γράφουν τα parakritika.gr, καθώς πήρε τηλέφωνο στο φαρμακείο και μιλώντας με υπάλληλο, επικαλέστηκε το όνομα αστυνομικού που υπηρετεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και συστήθηκε ως… ο ίδιος!

Ανέφερε δε ότι αγοράστηκαν κάποια φάρμακα και ήθελε τα στοιχεία του λογαριασμού του φαρμακείου για να γίνει η κατάθεση του ποσού.

Ο υπάλληλος επικοινώνησε με τον φαρμακοποιό, ο οποίος φαίνεται πως… πείστηκε από όσα του ανέφερε ο υπάλληλος και έδωσε το “πράσινο” φως.

Υπήρξε εκ νέου επικοινωνία, όπου ο δράστης ζήτησε από τον ιδιοκτήτη πλέον του φαρμακείου να του πει και τους κωδικούς του λογαριασμού, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι πρόκειται για… δημόσιο χρήμα και πρέπει να τους ξέρει.

Αυτό ήταν! Ο φαρμακοποιός έδωσε τα στοιχεία και μετά από λίγη ώρα δέχθηκε τηλεφώνημα από την τράπεζα ότι είχαν κάνει “φτερά” μέσω δύο συναλλαγών 90.000 και 37.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι δράστες, καθώς δικαιούχος του λογαριασμού που έγινε η κατάθεση είναι μία γυναίκα, λογάριαζαν χωρίς τον “ξενοδόχο”, την εμπεριστατωμένη έρευνα δηλαδή που έγινε από το Α.Τ. Κισσάμου μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Προέκυψε ότι οι δράστες είναι από την περιοχή της Φυλής στην Αθήνα και ενημερώθηκε σχετικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για τις περαιτέρω ενέργειες, καθώς ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ δεσμεύτηκαν τα χρήματα ώστε να μη γίνει ανάληψη.

Τελικά, η τράπεζα αποδέχτηκε την απάτη και επέστρεψε το ιλιγγιώδες ποσό στον φαρμακοποιό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί