Ο Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down: «Η ισότητα δεν καθορίζεται από τα χρωμοσώματα»

Σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα

Σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, μια ημέρα με περισσότερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το τι είναι το Σύνδρομο Down, αλλά και 1μια καλή αφορμή για να αναλογιστούμε πόση πρόοδο έχει κάνει η κοινωνία μας όσον αφορά την συμπερίληψη.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Σήμερα, πρώτη ημέρα της άνοιξης, έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας προς χιλιάδες συμπολίτες μας για τους οποίους η 21η Μαρτίου είναι το δικό τους ορόσημο.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομo Down μάς επισημαίνει ότι τα χρωμοσώματα ενός ανθρώπου δεν μπορούν να αποτελούν φραγμούς για την ομαλή ένταξή του στην κοινωνική ζωή.

Τα αιτήματα παραμένουν καίρια, για την ουσιαστική στήριξη των οικογενειών, την απρόσκοπτη πρόσβαση σε υγεία-πρώιμη παρέμβαση, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό και εργασία.

Μόνο μέσα σε ένα κράτος και μία οργανωμένη κοινωνία με αλληλεγγύη και πρόνοια, μπορεί το άτομο να ζήσει σε περιβάλλον πραγματικής ασφάλειας χωρίς φόβο για το μέλλον. Για μία κοινωνία όλων των συμπολιτών μας, χωρίς διακρίσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί