Ο “τυπάς”!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Δεν είναι στο καλούπι του καιρού του! Δεν είναι σνομπ, αλλά δεν είναι και εκείνος ο γλοιώδης τύπος που θα περιφέρεται ως παίκτης ριάλιτι να σαχλαμαρίζει ασύστολα παρέα με τηλε-περσόνες! Δεν γουστάρει πόζες, και βαρύγδουπες δηλώσεις! Δεν «ψαρώνει» με υπουργούς, υφυπουργούς, προέδρους και αντιπροέδρους που θέλουν να δρέψουν κι αυτοί λίγη δόξα και μερικά φωτογραφικά «κλικ» από τις επιτυχίες του. 

Δεν είναι καν είκοσι πέντε ετών κι έχει σαρώσει τα πάντα. Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κι όμως είναι εντελώς «γειωμένος». Δεν κάνει τα συνήθη καραγκιοζιλίκια που κάνουν οι συναθλητές του. Δεν κάνει τα σόου που θα τραβήξουν την προσοχή των εικονοληπτών. Δεν φορά χρυσοποίκιλτες καδένες, ούτε έχει καλυμμένο το σώμα του με δερματοστιξίες. Δεν έχει μετατρέψει το τριχωτό της κεφαλής του σε «πεδίο» δοκιμών ευφάνταστων κομμωτών. Δεν έχει τον σωματότυπο του φουσκωμένου και παραμορφωμένου υπερ-αθλητή με υποψία χρήσης διαφόρων! Κι όμως είναι! δεν προκαλεί με φανφάρες και ναρκισσισμούς, ούτε το παίζει υπερ-Έλληνας, απόγονος του δισκοβόλου του Μύρωνα, του Μίλωνα του Κροτωνιάτη, ούτε καν του φουστανελοφόρου, Σπύρου Λούη!

Δεν συχνάζει σε πρωινάδικα, ούτε σε Προεδρικά Μέγαρα! Ακόμα θυμόμαστε την «υποδοχή» του ως Ολυμπιονίκης! Ούτε «αψίδες» στο αεροπλάνο. Ούτε δάφνες, ούτε  στεφάνια και παιάνες στο Καλλιμάρμαρο. 

Ο  Μίλτος είναι τυπάρας! Μιλά όταν έχει κάτι να πει! Δεν περιφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους έρωτες και τα προσωπικά του. Φαίνεται να έχει διαβάσει το «Όσο μπορείς» του Κ. Καβάφη και να το έχει κάνει στάση ζωής. Δεν παριστάνει τον «επί παντός επιστητού», αφού αυτό που ξέρει καλά είναι να πηδά μακριά! Δείχνει να έχει άλλη καταγωγή και άλλο dna από πολλούς συγκαιρινούς του, αθλητές, καλλιτέχνες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, «ειδικούς», επιχειρηματίες κλπ.

Ο Μίλτος φαίνεται να μην είναι «δήθεν». Δεν ποστάρει από Μαλιμπού, Μαλδίβες και Καραϊβική πόσο όμορφα περνά στις διακοπές του! Δεν ξέρω αν συχνάζει Μύκονο, αλλά μάλλον για Αμοργό και Αστυπάλαια τον «κόβω»! Δεν νομίζω να ντύνεται από σικάτους οίκους, ούτε να τρώει σούσι παρέα με τον … Στουρνάρα!

Το ζήτημα είναι ο Μίλτος να μείνει ίδιος κι απαράλλακτος ο Σαλονικιός που μεγάλωσε στα Γρεβενά κι έκανε παρκούρ με τα φιλαράκια του! Να συνεχίζει να πιστεύει πως ένας οικοδόμος κι ένας φούρναρης κάνει κάτι πολύ σημαντικότερο από τον ίδιο που συλλέγει μετάλλια τυλιγμένος την ελληνική σημαία!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί