Μ. Θραψανιώτης: Καθυστερεί η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου

Στη βουλή από τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Αναφορά την επιστολή  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λασιθίου με θέμα την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου.

Στην επιστολή ο Σύλλογος Γονέων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς με τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου, δεδομένων των αυστηρών χρονικών ορίων που απαιτούνται για την αποπεράτωσή του. Συγκεκριμένα ζητούν ενημέρωση για την έως τώρα πορεία των διαδικασιών και το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την άμεση έναρξη και υλοποίηση του έργου.

Αναλυτικά η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς

-Παιδείας και Θρησκευμάτων

-Εσωτερικών

Θέμα : Ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου

 Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει  αναφορά την επιστολή  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λασιθίου στην οποία αναφέρεται ότι : «Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου έχει έδρα το Καβούσι Ιεράπετρας και στεγάζεται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καβουσίου όπου με πολύ μεγάλη προσπάθεια του δήμου Ιεράπετρας , της Διεύθυνσης του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας έγιναν παρεμβάσεις στο υπάρχον κτίριο και προστέθηκαν τρεις νέες λυόμενες αίθουσες ώστε να είναι σε θέση να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του σχολείου.   Το 2023 αποφοιτούν οι πρώτοι μαθητές του σχολείου και το ερώτημα είναι που θα συνεχίσουν την φοίτηση τους καθώς οι υπάρχουσες υποδομές δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η έλλειψη στέγης θα οδηγήσει τους απόφοιτους είτε στην εύρεση άλλου μουσικού σχολείου εντός Κρήτης με τις όποιες δυσκολίες αυτό επιφέρει, είτε με την εγκατάλειψη του Μουσικού σχολείου και φοίτηση τους στο κλασικό λύκειο που αυτό συνεπάγεται με την υποβάθμιση και μελλοντικά κατάργηση του σχολείου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δήμου Ιεράπετρας έχει προχωρήσει ήδη σε χωροθέτηση για την ανέγερση του νέου κτιρίου και την κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ΄΄Αντώνης Τρίτσης¨» .

Ζητούν να ενημερωθούν 

1) Για την πορεία των διαδικασιών που προβλέπονται και ποιο το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει τεθεί για την υλοποίηση του έργου.

2) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί για την επιτάχυνση των παραπάνω διαδικασιών.

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λασιθίου

Προς :

1) Κον Πλακιωτάκη Ιωάννη 

Υπουργό Ναυτιλίας Βουλευτή Ν.Λασιθίου

2) Κον Θραψανιώτη Εμμανουήλ 

Βουλευτή Ν. Λασιθίου

Επιστολή

Θέμα : Ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου

Κύριε Υπουργέ 

Κύριε Βουλευτά  

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου υποδέχθηκε τους πρώτους μαθητές το 2020 και ήδη διανύει το δεύτερο έτος λειτουργίας του με αρκετούς μαθητές και με το ενδιαφέρον από νέους μαθητές να είναι αρκετά μεγάλο για την επόμενη σχολική χρονιά.  Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου έχει έδρα το Καβούσι Ιεράπετρας και στεγάζεται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καβουσίου όπου με πολύ μεγάλη προσπάθεια του δήμου Ιεράπετρας , της Διεύθυνσης του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας έγιναν παρεμβάσεις στο υπάρχον κτίριο και προστέθηκαν τρεις νέες λυόμενες αίθουσες ώστε να είναι σε θέση να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του σχολείου. 

Το 2023 αποφοιτούν οι πρώτοι μαθητές του σχολείου και το ερώτημα είναι που θα συνεχίσουν την φοίτηση τους καθώς οι υπάρχουσες υποδομές δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας . Η στέγαση του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου πλέον, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη κατά την αποφοίτηση των πρώτων μαθητών ώστε να υπάρχει συνέχεια στο όλο εγχείρημα.  Η έλλειψη στέγης θα οδηγήσει τους απόφοιτους είτε στην εύρεση άλλου μουσικού σχολείου εντός Κρήτης με τις όποιες δυσκολίες αυτό επιφέρει, είτε με την εγκατάλειψη του Μουσικού σχολείου και φοίτηση τους στο κλασικό λύκειο που αυτό συνεπάγεται με την υποβάθμιση και μελλοντικά κατάργηση του σχολείου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δήμου Ιεράπετρας έχει προχωρήσει ήδη σε χωροθέτηση για την ανέγερση του νέου κτιρίου και την κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ΄΄Αντώνης Τρίτσης¨ .

Ως γονείς που θέλουμε να στηρίξουμε την επιλογή των παιδιών μας να φοιτήσουν σε ένα μουσικό σχολείο μας προβληματίζει το γεγονός ότι οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου κυλούν με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς δεδομένων των χρονικών περιθωρίων που έχουν απομείνει ( περίπου 18 μηνών) και των διαδικασιών που χρειάζονται ώστε να υλοποιηθεί η ανέγερση ( μελέτες , χρηματοδοτήσεις, διαγωνισμοί και εργασίες ανέγερσης ). 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τα εξής :

1) Ποια είναι η ενημέρωση που έχετε για την πορεία των διαδικασιών που προβλέπονται και ποιο το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει τεθεί για την υλοποίηση του έργου.

2) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την επιτάχυνση των παραπάνω διαδικασιών.

 Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας όσο για την συντομότερη δυνατή ενημέρωση μας.

Σας ευχαριστούμε 

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του 

Συλλόγου Γονέων κ Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί