Συλλήψεις για κλοπές και όπλα στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  δύο (2) ημεδαπών 

Επιπλέον, συνελήφθη ο ένας ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Εξιχνιάστηκε σήμερα (01.03.2022) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, υπόθεση ληστείας που διαπράχτηκε σε επιχείρηση στο Ηράκλειο. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για ληστεία, ενώ ο ένας συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, την 25.02.2022 το βράδυ άγνωστο άτομο  εισήλθε σε επιχείρηση  ημεδαπού και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του  και  την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε ημεδαπό υπάλληλο και αφαίρεσε από το ταμείο του καταστήματος χρηματικό ποσό ύψους 100 ευρώ και διέφυγε.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας, καθώς και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ο ένας ημεδαπός διέπραξε την ληστεία και ο δεύτερος ημεδαπός τον ανέμενε σε κοντινή απόσταση σε ρόλο τσιλιαδόρου και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν μαζί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα (01.03.2022) στην οικία του δεύτερου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια, 3 ασύρματοι, πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 2 αντιασφυξιογόνες μάσκες με 2 φίλτρα και κάλυκες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στα Χανιά

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (01.03.2022) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, υπόθεση κλοπής η οποία διαπράχθηκε σε επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (άνδρας, γυναίκα), κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, την 23-24.02.2022, άγνωστα άτομα αφαίρεσαν από επιχείρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητό τηλέφωνο, προκαλώντας φθορές συνολικής χρηματικής αξίας 2.280 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί διέπραξαν την εν λόγω κλοπή.

Σήμερα 01.03.2022 από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κοινή οικία των ημεδαπών κατά την διάρκεια της όποιας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων τα οποία και αποδόθηκαν στον παθόντα και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί