Παρέμβαση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και δήμους του Ν. Ηρακλείου για μέτρα προστασίας του λαού από την κακοκαιρία

Παρέμβαση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και δήμους του Ν. Ηρακλείου, για μέτρα προστασίας του λαού από την κακοκαιρία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  στον  Ν. Ηρακλείου και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης επικοινώνησαν από χτες, 24 Γενάρη, με τους δημάρχους του Νομού και τον περιφερειάρχη αντίστοιχα.  Ζήτησαν ενημέρωση και απαίτησαν να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από την κακοκαιρία. 

Και αυτό καθώς η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης δεν είναι «ατομική ευθύνη». Ούτε αρκούν οι προειδοποιήσεις του «μένουμε σπίτι», για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα,  τη στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, χωρίς μηχανήματα και αναγκαίο εξοπλισμό.  Με ανάθεση σε ιδιώτες μιας σειράς κρίσιμων αρμοδιοτήτων που έχουν να κάνουν με την προστασία του λαού. Επιπλέον, με δεδομένες τις ελλείψεις σε έργα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών που τα θεωρούν «κόστος».

 Ειδικότερα, από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης  υπογραμμίστηκε η  ανάγκη:

Να υπάρξει αυξημένη φροντίδα για τον καθαρισμό των δρόμων,  με ιδιαίτερη έμφαση να μην αποκόβεται ο κόσμος από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.  

Να μείνει ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο και να μην  αποκλειστούν τα χωριά από τα αστικά κέντρα. 

Ειδική μέριμνα για τις σεισμόπληκτες περιοχές, τους σεισμόπληκτους στους καταυλισμούς,  όλους τους πληγέντες στον Νομό. 

Μέριμνα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πχ ηλικιωμένους κτλ. Οργάνωση δωρεάν παροχής υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στο σπίτι, σε όσους ανθρώπους τις χρειάζονται. Προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων σε κάθε σπίτι που τα χρειάζεται και δεν μπορεί να τα έχει.

Να υπάρχει μέριμνα για την προστασία κτηνοτρόφων που δίνουν αγώνα πρόσβασης στις στάνες. 

Να αξιοποιηθούν δημόσιοι και δημοτικοί χώροι,  για τη φιλοξενία ανθρώπων που χρήζουν ανάγκης.

Να μην υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση. Κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα, θέρμανση, τηλέφωνο, νερό. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί