ΓΑΠ: Η πρώτη αντίδραση μετά τη στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη

Αναμενόμενη θεωρεί η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου την θέση του Ανδρέα Λοβέρδου υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη – Τι λέει για debate

Ως πολιτικά αναμενόμενη χαρακτηρίζει την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να στηρίξει στο β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, τον Νίκο Ανδρουλάκη η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και συνδιεκδικητή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, δηλώνουν ότι η εν λόγω στήριξη δεν προκαλεί έκπληξη.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, κάνοντας «άνοιγμα» προς τους προοδευτικούς ψηφοφόρους του Αν. Λοβέρδου σημειώνουν ότι αυτοί «έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου».

Νωρίτερα, ο Αν. Λοβέρδος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, στις εσωκομματικές εκλογές την προσεχή Κυριακή θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους με 37,11% και ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6%. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν τρίτος με 26,6%.

Τι θα γίνει με το debate

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει ότι είναι θετικός τόσο στο αίτημα της ΕΡΤ όσο και του MEGA να διεξαχθεί debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει απαντήσει θετικά και σε πρόσκληση του ΑΝΤ1 την Πέμπτη το βράδυ σε κοινή συμμετοχή των δύο υποψηφίων.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, επισημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει ξεκαθαρίσει ότι «ο διάλογος που είναι αναγκαίος, πρέπει να είναι και ουσιαστικός, με επάρκεια χρόνου και δυνατότητα διατύπωσης ολοκληρωμένων απόψεων και προτάσεων και όχι με απαντήσεις εντυπωσιασμού» και σημειώνουν: «Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένει την πραγματοποίηση αυτών των συζητήσεων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί