Με την οργάνωση ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης για τις καταστροφές στην αμπελουργία από τον καύσωνα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ν. Συριγωνάκης

Για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η αμπελουργία από τον πρόσφατο καύσωνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ενημέρωσαν σήμερα τα μέλη της οργάνωσης ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρουσία των βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, της Περιφερειακής Συμβούλου και Προέδρου AREPO Ειρήνης Χουδετσανάκη, ο Πρόεδρος της οργάνωσης Πρίαμος Ιερωνυμάκης ανέφερε, ότι από τους 15.000 έως 20.000 χιλιάδες περίπου τόνους σταφυλιού που εξάγει σε ετήσια βάση η Κρήτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στην Γερμανία, φέτος υπολογίζεται ότι η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.500 τόνους. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης από την πλευρά του υπενθύμισε, ότι, ήδη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έχει ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για τις καταστροφές από τον καύσωνα στην αγροτική παραγωγή-αμπελουργία στο νησί, ζητώντας να επισκεφθεί το νησί για να διαπιστώσει από κοντά την έκταση του προβλήματος στις αμπελουργικές περιοχές.

Παράλληλα ο κ. Ιερωνυμάκης έκανε γνωστό, ότι, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους φορείς θα ζητηθεί μια καμένη έκταση  στην Αττική που θα δενδροφυτεύσει η οργάνωση ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί