Αρχαία Ολυμπία: Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες – Φόβοι για εγκλωβισμένους

 Μεγάλη αναζωπύρωση ξέσπασε το μεσημέρι στο μέτωπο της Νεμούτας, στην Αρχαία Ολυμπία. Η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες του ilialive κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους στην περιοχή Χάνια.

Το πρωί δόθηκε και νέα εντολή εκκένωσης για την περιοχή του Λούβρου, Άνω Λούβρου Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια.

Σύμφωνα με το ilialive, λόγω του ότι η φωτιά, αν και βρίσκεται σε ύφεση παραμένει επικίνδυνη και αναμένεται αύξησης της έντασης των ανέμων, οι αρχές εκτιμούν πως πρέπει να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή για την προστασία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως εντολή εκένωσης στις παραπάνω περιοχές είχε δοθεί και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

«Τρία πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μέτωπο σε κοινότητες του δήμου Πύργου έχει περιοριστεί σημαντικά», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «το σημαντικότερο μέτωπο είναι στην περιοχή Χελιδόνι, το οποίο κάποια στιγμή κινήθηκε προς την περιοχή Κρυονέρι, καίγοντας κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Νεράιδας».

«Τα άλλα μέτωπα», όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «βρίσκονται στις περιοχές της Αχλαδινής και της Νεμούτας, καθώς και στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος».

Όπως επεσήμανε, «το θετικό είναι ότι στις παραπάνω περιοχές δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο που υπήρχε στις περιοχές Λαμπέτι, Κολίρι και Βαρβάσαινα του δήμου Πύργου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα το πρωί, καταφέρνοντας τελικά να το περιορίσουν σημαντικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί