ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης;

«Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης στον καύσωνα» το σκωπτικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στον ΑΔΜΗΕ και τις εκκλήσεις του για περιορισμό της κατανάλωσης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ρίχνει ξανά την ευθύνη στους πολίτες

«Όταν τη περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άκουγε τους ειδικούς και ζητούσε κατάρτιση σχεδίου για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση μέσα στον καύσωνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε με αλαζονεία και ειρωνείες», σημειώνει το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνει:

Σήμερα, κατόπιν εορτής και αφού σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές ρεύματος εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο τις διακοπές του για να παραστεί για τα μάτια του κόσμου σε έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ.

Αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του εκεί, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο.

Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα.

Μπορεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, αλλά τα ακριβοπληρωμένα golden boys του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους δε σκέφτηκαν ποτέ να ετοιμάσουν σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα».

Μητσοτάκης: Σβήστε φώτα και θερμοσίφωνες

Σβηστά φώτα και θερμοσίφωνες ώστε να προληφθεί πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση εν μέσω καύσωνα ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, την Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987» και διαβεβαίωσε «πως ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας, έχει γίνει.».

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Ζητάμε όμως και τη βοήθεια των καταναλωτών για να μπορέσουμε – όσο αυτό είναι εφικτό – να περιορίσουμε τη ζήτηση κυρίως τις ώρες αιχμής. Ποιες είναι οι ώρες αιχμής: Οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6 – 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 – 11 το βράδυ. Αν έπρεπε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια είναι εκείνες οι ώρες όπου δυστυχώς, επειδή έχει δύσει ο ήλιος δεν έχουμε στη διάθεσή μας τη σημαντική ενέργεια η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουμε εγκατεστημένα στη χώρα.

»Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια; Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε – όσο αυτό είναι εφικτό – τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες.».

Σχετικά Άρθρα

3 Thoughts to “ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης;”

 1. Δήμος Σθένης

  Δίκιο έχεις αλλά και άδικο! Ο λαός δεν φταίει που έχουμε τέτοια καθάρματα ως κυβερνήτες; Ποιος φταίει; Διαχρονικά λέω! Δεκαετίες τώρα το ίδιο παραμύθι. Δεκαετίες (μην πω εκατονταετίες) τώρα αυτή την αστική Δημοκρατία – Δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα – Απάτη – Κοροϊδία βιώνουμε. Ο λαός δε λέει να εμπιστευθεί την κρίση του. Και βέβαια αν πεθάνει ένας από διακοπή ρεύματος της μηχανικής του υποστήριξης στη Μακεδονία ή στην Κάλυμνο υπεύθυνη θα είσαι εσύ κ. Ειρήνη επειδή έβαλες στο μπλέντερ να χτυπήσεις μια φραπεδιά! Αυτή είναι η “ομαδική ευθύνη” του αστικοδημοκρατικού ναζισμού που αναιδέστατα αποκαλύπτεται ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης από οποιονδήποτε την υπηρετεί. Ιδιαίτερα αν έχουμε κι έναν εξ ανατροφής και οικογενείας (= εκ καταβολών) αστοφασίστα και “πορδηπουργό που λέει κι ο Θανασάκης” όλως δικαίως (τον λέει έτσι ο Θανασάκης διευκρινίζω για να μη νομίσετε ότι λέω ή εννοώ κάτι άλλο!).
  Α, ρε σοφέ Θανασάκη. Να γνώριζες πόσο “γλώττα λανθάνουσα, αλήθειαν λέγει” !!!

 2. Ερηνη

  Επανέρχομαι γιατί έχω πάρει ανάποδες….. Δηλαδή η ζωή συνανθρώπων μου που υποστηριζεται μηχανικά επαφίεται στο αν θα ανοίξω θερμοσίφωνα εν μέσω καύσωνα; κι αυτό το παιδάκι το έχουμε για πορδηπουργο που λέει κι ο Θανάσης

 3. Ερηνη

  Ένα είναι σίγουρο… Κυβερνάει ο λαός…. Εμ δημοκρατία δε θεμε; ορίστε να τη… Ο λαός υπεύθυνος για τον χιονιά, για την πανδημία, για τις φωτιές κι τώρα για τον καύσωνα. Γιατί τους πληρώνουμε κιολας ήθελα κι να κατεχα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί