Τέσσερις προσαγωγές για τη μεγάλη φωτιά σε Σταμάτα – Ροδόπολη

Νίκος Χαρδαλιάς και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφεραν ότι η φωτιά είναι σε ύφεση ωστόσο υπάρχουν πολλές και διάσπαρτες εστίες

Σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων προχώρησε το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο ίδιος κατά την έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης σημείωσε ότι η πυρκαγιά δείχνει να βρίσκεται σε ύφεση, ενώ χαρακτήρισε ασφαλές το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά η φωτιά ξεκίνησε στις 11:30 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά μετά την ανάφλεξή της πέρασε από τους οικισμούς της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου τονίζοντας ότι ήταν άμεση η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή παραμένουν 310 πυροσβέστες, 112 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σύντομα τα συμπεράσματα των ανακριτικών αρχών

«Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και πολύ σύντομα θα έχουμε τα συμπεράσματα», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος κάνοντας λόγο για μια «πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά» η οποία πέρασε μέσα από γειτονιές, τόνισε ότι «θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση και αφοσίωση το περιβάλλον, τους ευαίσθητους οικισμούς μέσα ή πέριξ των δασών της Αττική και τις ζωές των ανθρώπων».

Τέλος επέστησε την προσοχή των πολιτών τις επόμενες ημέρες οι οποίες είναι «εξαιρετικά δύσκολες» καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι «πολύ υψηλός».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί