Μ. Συντυχάκης: Ο Αθλητισμός είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Ο χαιρετισμός του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ στην εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ

Οι Έλληνες αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος ανέφερε:

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους εσάς, αθλήτριες και αθλητές που προκρίθηκαν, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Μεταφέρω, εκ μέρους του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όλων των μελών του κόμματος και της ΚΝΕ, τις καλύτερες ευχές για επιτυχίες και νίκες της ολυμπιακής μας αποστολής, καλό κουράγιο με υγεία και δύναμη τα δύσκολα !

Είναι από μόνη της άθλος, η υπερπροσπάθεια που καταβάλατε, μέσα σε αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας, συνθήκες πανδημίας και συνεχόμενων lockdown και με πολλές θυσίες (προσωπικές, οικογενειακές, επαγγελματικές, ψυχικές) να ξεχωρίσετε ως οι καλύτεροι ανάμεσα στους πρώτους και να προκριθείτε στους ολυμπιακούς αγώνες!

Επιτυχία μπορεί να θεωρείται το ατομικό ρεκόρ και το μετάλλιο… κι έτσι είναι… και σας ευχόμαστε ολόψυχα να το κατακτήσετε! Είναι τιμή για όλους μας! Είναι επιβράβευση των κόπων και των θυσιών σας.

Γι’ αυτό σας λέμε, χωρίς καμία διάθεση συμβουλών: Το πείσμα, η αυτοπεποίθηση, η πίστη στη δύναμη και στις ικανότητές σας, είναι εχθρός του φόβου. Νικήστε τον λοιπόν!!

Όσο δυσκολότερη είναι μια νίκη, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευτυχία που νιώθεις την ώρα που νικάς.

Επιτρέψτε μου όμως, να δώσω την άλλη διάσταση του ρόλου και την αξία της αποστολής σας. Αποτελείται παράδειγμα μίμησης για τη νέα γενιά. Αντιπροσωπεύετε το ευ αγωνίζεσθε, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και λαών.

Ο Αθλητισμός, είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προάγει τη Ειρήνη τη φιλία και τη συνεργασία λαών και χωρών. Ο αθλητισμός δεν είναι συνώνυμο του ανταγωνισμού, δεν είναι εμπόρευμα , συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη του λαού μας και συνδέεται ευρύτερα με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία. Αποτελεί βασική προϋπόθεση, ιδιαίτερα για τους νέους, ώστε να διαμορφώνουν, όσο γίνεται, ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, αναπτύσσοντας τη συλλογικότητα και την αγωνιστικότητα σαν τρόπο ζωής.

Και αυτή είναι η ύψιστη συμβολική και ουσιαστική αξία της αποστολή σας, πέρα από μετάλλια, δόξα, σπόνσορες και χορηγούς!

Κλείνω, αφιερώνοντας στους αθλητές μας και στην ολυμπιακή αποστολή την παρακάτω μαντινάδα.

Τον αθλητή δε τον φοβίζει ο άνεμος κι η μπόρα

Μόνο πεισμώνει και νικά όντε θα φτάσει η ώρα !

Καλή επιτυχία και καλή αντάμωση ! Πάντα υγιείς και δυνατοί!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί