Ν. Τζανάκης: Πάνω από 2.000 κρούσματα σήμερα (Βίντεο)

Μετατίθεται κατά 10 ακόμη ημέρες το χρονικό σημείο που η Ελλάδα θα μπορεί να χαρακτηριστεί «πράσινη»

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης «έβαλε φρένο» στις αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δεν νομίζω», ήταν η απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν σήμερα Τρίτη τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα θα υποχωρήσουν κάτω από τα 2.000. «Αν γίνουν 60.000 τεστ, δεν νομίζω να είμαστε κάτω από 2.000 κρούσματα· ούτε αναμένεται. Η στατιστική δουλεύει με τους μέσους όρους, δεν μπορεί να προβλέψει ως μάντης Κάλχας κάθε ημέρα με ακρίβεια. Μπορούμε να εικάσουμε πράγματα. Προσωπικά πιστεύω μεταξύ 2.000-2.500 κρουσμάτων θα “παίξει” η σημερινή τιμή, αν γίνουν 60.000 τεστ», συνέχισε ο ίδιος.

Μετά το «σοκ» των πρώτων ημερών μετά το Πάσχα, κατά τον ίδιο, ακολούθησε μία σταδιακή αποκλιμάκωση κατά 250-300 κρούσματα, «εβδομάδα την εβδομάδα». Και όπως είπε για τα μοντέλα πρόβλεψης που εφαρμόζουν, το ευμενές σενάριο για μείωση κάτω από 1.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα γύρω στις 15 Ιουνίου «δεν θα υλοποιηθεί». Το επόμενο όριο προσδιορίζεται για τις 20-25 Ιουνίου, όπου «δεν θα πάμε σε τριψήφιο νούμερο, θα είμαστε γύρω στα 1.000». Τα 1.145 κρούσματα είναι, όπως τόνισε, το όριο που όταν φτάσει η Ελλάδα θα χαρακτηριστεί «πράσινη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί