Οργή από το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών για τη δήλωση του Θεμιστοκλέους

«Κατά την κυβέρνηση μόνοι υπόλογοι για ότι συμβαίνει στη χώρα είναι οι γιατροί»

«Εκτός από την ατομική ευθύνη υπάρχει–κυρίως- η πολιτική ευθύνη για όσα γίνονται και για αυτά που δε γίνονται. Και γι αυτήν αποδίδουμε πραγματικά τους υπεύθυνους στην ηθική απαξίωση της κοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών σχολιάζοντας την δήλωση του Γ.Γ του υπουργείου Υγείας κ.Θεμιστοκλέους για την πραγματοποίηση εμβολιασμών εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε σχολιάσει για τους παραβάτες «Αφήνουμε τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της κοινωνίας».

«Πάλι καλά που ο κ. Θεμιστοκλέους δεν τους έβαλε και τιμωρία, ζητώντας να γράψουν εκατό φορές πως δε θα το ξανακάνουν. Πάλι καλά που δεν κάλεσε την αντιπολίτευση ν΄ απολογηθεί γιατί ορισμένοι στο διαδίκτυο ισχυρίζονται ότι φταίει η αλαζονική νοοτροπία της κυβέρνησης» αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

Του Θεμιστοκλέους, βεβαίως- βεβαίως …

«Αφήνουμε τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της κοινωνίας».

Αυτή ήταν η εξωφρενική απάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους για την πραγματοποίηση εμβολιασμών εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη και στην οποία για πολλοστή φορά φέρονται εμπλεκόμενα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Πάλι καλά που ο κ. Θεμιστοκλέους δεν τους έβαλε και τιμωρία, ζητώντας να γράψουν εκατό φορές πως δε θα το ξανακάνουν. Πάλι καλά που δεν κάλεσε την αντιπολίτευση ν΄ απολογηθεί γιατί ορισμένοι στο διαδίκτυο ισχυρίζονται ότι φταίει η αλαζονική νοοτροπία της κυβέρνησης.

Εξάλλου κατά την κυβέρνηση μόνοι υπόλογοι για ότι συμβαίνει στη χώρα είναι οι γιατροί.

Έχουν μείνει δυόμισι άδεια κρεβάτια ΜΕΘ στην Αθήνα.

Ποιος θα πρωτομπεί;; Οι γιατροί αποφασίζουν.

Σε ποιους θα γίνουν εμβόλια και σε ποιους θα δοθούν οι περισσευούμενες δόσεις; Οι γιατροί αποφασίζουν.

Ποτέ θ΄ ανοίξουν τα σχολεία, ποτέ θ΄ ανοίξει η αγορά, ποτέ θα βγούμε από τα σπίτια μας. Οι γιατροί αποφασίζουν.

Ομολογημένη και σταθερή επιδίωξή τους να μετακυλήσουν στους γιατρούς την ηθική απαξίωση της κοινωνίας. Έχουν την εντύπωση πως βρήκαν το μήνα που τρέφει τους έντεκα.

Η κυβέρνηση που έχει δυο διμοιρίες ΜΑΤ ως απάντηση σε κάθε πρόβλημα, που θέλει αστυνομία στις πλατείες, στα πανεπιστήμια, στο ΜΕΤΡΟ και στα σπίτια μας, ανακάλυψε ξαφνικά ότι αφήνει τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της κοινωνίας!

Δεν υπάρχουν πολιτικοί προϊστάμενοι, πολιτικοί υπεύθυνοι, υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί στο πιο μεγάλο υπουργικό συμβούλιο της μεταπολίτευσης. Δεν υπάρχουν εισαγγελείς και δικαστές.

Όλα εναποτίθενται στην ηθική απαξίωση. Και τέλος..

Ας αφήσουν τις θρασείς και προσβλητικές εξυπνάδες με τις οποίες φτύνουν στα μούτρα τη χειμαζόμενη κοινωνία και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

 Αυξήσεις τώρα στο προσωπικό του ΕΣΥ.

 Προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

 Ενίσχυση του ΕΣΥ.

 Μαζικά τεστ, μέτρα στις συγκοινωνίες, τους χώρους εργασίας και τα σχολεία για αντιμετώπιση της πανδημίας, διαφανείς διαδικασίες στους εμβολιασμούς.

Αυτά χρειάζονται.

Διότι εκτός από την ατομική ευθύνη υπάρχει –κυρίως- η πολιτική ευθύνη για όσα γίνονται και για αυτά που δε γίνονται. Και γι αυτήν αποδίδουμε πραγματικά τους υπεύθυνους στην ηθική απαξίωση της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί