Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο Κεραμέως στη Βουλή

Mε την πανεπιστημιακή κοινότητα αντίθετη, με τους φοιτητές στους δρόμους, με την αντιπολίτευση να καταρρίπτει έναν προς έναν τους μύθους περί πανεπιστημίων που προβάλλει η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμμονικά προχωρεί σήμερα, Πέμπτη 11/2, στην ψήφιση του αυταρχικού, αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη – Σήμερα και η σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να σφυροκοπήσει την κυβέρνηση για την αντιδημοκρατική της σπουδή να φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας πυροδοτώντας αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Η τρίτη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη ξεκινά σε λίγη ώρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με την ψηφοφορία για την έγκρισή του. Η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει έτσι τον αυταρχικό της κατήφορο, καθώς παρά τις αντιδράσεις και τις παρεμβάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα ογκώδη συλλαλητήρια, επιμένει να ψηφίσει εν μέσω πανδημίας έναν νόμο που θα αφήσει εκτός ΑΕΙ χιλιάδες μαθητές – και μάλιστα, σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές λόγω ακριβώς των περιορισμών της πανδημίας -, που θα φέρει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, που απειλεί τα περιφερειακά πανεπιστήμια με συρρίκνωση.

Και το κάνει, επιστρατεύοντας (φυσικά) και τη χοντροκομμένα προπαγάνδα περί «ανομίας» όσο και τα γκλομπ των ΜΑΤ όπως αποδείχτηκε και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης. Οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα, πάντως, θα βρίσκονται και σήμερα έξω από τη Βουλή: το σημερινό ραντεβού είναι στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Παρακολουθήστε τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής – στο βήμα αυτή την ώρα (12 το μεσημέρι) ο Κυρ. Μητσοτάκης:

«Αντιδημοκρατική μεθόδευση»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει σήμερα ολική κριτική στις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας με την νομοθέτηση αντιδραστικών διατάξεων εν μέσω πανδημίας. Ήδη χθες, Τετάρτη, σε παρέμβασή του στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει αρχίσει να χάνει εντελώς τον έλεγχο και της πανδημίας και τον πολιτικό έλεγχο και οδηγείται σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις». Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε πως η συζήτηση για το νομοσχέδιο πρέπει να ανασταλεί σημειώνοντας πως οι αντιδράσεις σε αυτό είναι εύλογες, ενώ αν τυχόν προκύψει επιδημιολογική επιβάρυνση από αυτές, την ευθύνη θα έχει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση. Επιπλέον, υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει απέναντί της σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά ακόμα και στελέχη από το το ίδιο της το κόμμα.

«Έχουν πρόβλημα με την ίδια την ελευθερία της διακίνησης ιδεών»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πρόβλημα με την ίδια την ελευθερία της διακίνησης ιδεών, τόνισε χθες, Τετάρτη, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια. Ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε πως η μόνη μέριμνα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι να φτιάξει πελατεία για τα κολέγια, ενώ στηλίτευσε την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής εν μέσω της σχολικής χρονιάς που μάλιστα διεξάγεται σε συνθήκες πανδημίας. Όπως είπε, ο στόχος της αλλαγής είναι να μειωθούν οι εισακτέοι. Επιπλέον, κατήγγειλε την κυβέρνηση για γκεμπελισμό σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα πανεπιστήμια ενώ αναφέρθηκε και στην παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ, η οποία πρωταγωνιστεί σε βιαιότητες μέσα στα ΑΕΙ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί