Εγινε κι αυτό στην Ελλάδα: Έκαναν τον παπά… δημοσιογράφο!

Συνέβη και αυτό στην Ηλεία του σουρεαλισμού! 

Αφού «χειροτόνησαν» αυθαίρετα έναν παπά ως …δημοσιογράφο επειδή ανέβαζε φωτογραφίες από διάφορα γεγονότα στην σελίδα του στο facebook, τον εφοδίασαν και με δημοσιογραφική ταυτότητα, στην φωτογραφία της οποίας εικονίζεται ο ίδιος να ποζάρει φορώντας τα άμφιά του !

Όπως αναφέρει το apakalypseis.com ο νεαρός παπάς που υπηρετεί στην περιοχή της Βουπρασίας Ηλείας, απόκτησε προ ημερών και «επίσημα» την ιδιότητα του «δημοσιογράφου» μέσω της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς» ο ιδιοκτήτης της οποίας ανήκει παραδοσιακά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας !

Περιχαρής ο παπάς – «δημοσιογράφος» , αφού ευχαριστεί δημόσια τον εκδότη της εφημερίδας «Πατρίς» που τον «έχρησε» ως ρεπόρτερ… ανέβασε προ ημερών στην ιστοσελίδα του στο facebook , φωτογραφία της ταυτότητάς του ! στην οποία αναφέρεται ότι θα ασκεί τα καθήκοντα του αθλητικού συντάκτη ! Ο ίδιος δε επισημαίνει ότι το ρεπορτάζ που θα κάνει θα συνοδεύεται από εικόνες , φωτογραφίες, βίντεο και κείμενο…

Η πρωτοφανής ενέργεια η οποία απαξιώνει και προσβάλει βάναυσα τον χώρο των επαγγελματιών δημοσιογράφων και γενικότερα του Τύπου , προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων η οποία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται σε αυτή:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων με πραγματική έκπληξη πληροφορήθηκε την ακόλουθη είδηση!

Ιερωμένος, χειροτονηθείς με όσα προβλέπει το τελετουργικό της εκκλησίας της Ελλάδας, είναι πλέον αθλητικός ανταποκριτής σε εφημερίδα της Ηλείας.

Για τις ανάγκες μάλιστα του έργου του, πέραν της ευλογίας του Κυρίου, έχει λάβει και την «ευλογία» της εφημερίδας συνοδευόμενη και από μια «δημοσιογραφική ταυτότητα» προκειμένου να ασκεί τα εγκόσμια καθήκοντά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην «ταυτότητα» αναφέρεται ότι οι αρχές «παρακαλούνται να του παρέχουν κάθε νόμιμη διευκόλυνση για την άσκηση του λειτουργήματός του».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν επαγγελματίες συντάκτες της Ηλείας, ο ιερωμένος έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να καλύψει γεγονότα, πέραν των αθλητικών, αναρτώντας «ειδήσεις» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενα από φωτογραφίες, προτείνοντας μάλιστα σε συναδέλφους και συνεργασία.

Σε μια εποχή που ο δημοσιογραφικός κλάδος εξακολουθεί να δέχεται ισχυρά πλήγματα, με την ανεργία να έχει εκτοξευθεί, τις εργασιακές σχέσεις να έχουν πλήρως απορυθμιστεί και τους συναδέλφους να απασχολούνται με αμοιβές πείνας, κάποιοι αδιαφορούν πλήρως.

Το ζήτημα πέραν της ιλαρότητας που το διακρίνει, διατρανώνει την τραγικότητα στην οποία έχει περιέλθει το δημοσιογραφικό λειτούργημα σε διαστάσεις που κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει, με την συμμετοχή και συνενοχή και Μέσων Ενημέρωσης.

Καλούμε την διεύθυνσης της εφημερίδας να ακυρώσει την «ταυτότητα» και να μην επιτρέψει την άλωση του δημοσιογραφικού χώρου από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το λειτούργημα. Το δικό μας λειτούργημα…

Δεν γνωρίζουμε εάν τα ράσα κάνουν τον παπά. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι δεν κάνουν τον δημοσιογράφο.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί