SMS μετακίνησης: Πότε το 13033 μπορεί να σας «κόψει»

Η μεγάλη αλλαγή

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αποκάλυψε μία σημαντική αλλαγή που έχει επέλθει στο 13033.

Μία σημαντική αλλαγή στα μηνύματα στο 13033 αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε πρωινή του συνέντευξη.

Ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παρείχε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών.

Όπως ξεκαθάρισε, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό απαγορεύονται εκτός των περιπτώσεων που έχουν προβλεφθεί, π.χ., μόνιμη εργασία, κατοικία και αγροτικές εργασίες.

Σχετικά με τις μετακινήσεις των εργαζομένων, επεσήμανε πως όλοι πρέπει να έχουν προμηθευτεί από τους εργοδότες τους τις σχετικές βεβαιώσεις. Σήμερα δεν θα βεβαιωθούν πρόστιμα, ωστόσο θα γίνεται από αύριο, Τρίτη.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να μετακινούνται με τη σχετική βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ, ενώ για προγραμματισμένα ραντεβού σε κάποια δημόσια Υπηρεσία πρέπει να επιδεικνύεται το σχετικό μήνυμα και δεν απαιτείται βεβαίωση από την Υπηρεσία. 

Οι γονείς με παιδιά στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό ή σχολεία ειδικής αγωγής θα μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους έχοντας τη σχετική βεβαίωση από το σχολείο, στην οποία πρέπει να αναγράφεται το όνομα των γονέων. Επίσης, πρέπει να έχουν στείλει το σχετικό μήνυμα στο 13033 (κωδικός 4).

Ο κ. Σταμπουλίδης συμβούλευσε όσους στέλνουν μήνυμα αλλά δεν λαμβάνουν απάντηση, να ξαναστείλουν για να είναι καλυμμένοι.

Εν συνεχεία αποκάλυψε μία αλλαγή που δεν ίσχυε έως σήμερα. Παρότι δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όριο στο πόσα μηνύματα μπορεί να αποστείλει κάποιος, εάν το σύστημα δει ότι κάνει πολλές μετακινήσεις, μπορεί να τον κόψει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί