Βενιζέλειο: Αντιδράσεις για τα “μπαλώματα” και τον “δανεικό” γιατρό στα χειρουργεία- Αποδυναμώνονται τα Επείγοντα

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Διοίκησης του Βενιζελείου Νοσοκομείου να ενισχυθούν τα τακτικά χειρουργεία με γιατρό αναισθησιολόγο του ΤΕΠ, άρα αποδυνάμωση των Επειγόντων. Η “λύση” που ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου για να αντιμετωπιστεί η αδυναμία του Αναισθησιολογικού Τμήματος να καλύψει τις ανάγκες των τακτικών χειρουργείων, προκαλεί άλλα προβλήματα και αντιδράσεις καθώς αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο το ήδη “ελλειμματικό” από γιατρούς Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Δείτε επίσης: Άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ και στην Κρήτη: Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία του Βενιζελείου λόγω έλλειψης γιατρών!

Βενιζέλειο: Εσωτερικές μετακινήσεις γιατρών για να μην ακυρωθούν τα χειρουργεία

Μάλιστα, ενώ η διοίκηση ανακοίνωσε ότι η απόφαση για “δανεικό” από το ΤΕΠ αναισθησιολόγο ήταν ομόφωνη, φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά τη συμφωνία όλων έχει. Η απόφαση της διοίκησης φαίνεται ότι δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη των άλλων παραγόντων και τμημάτων. Γιατροί χαρακτηρίζουν στο Candiadoc αυθαίρετη την απόφαση, η οποία αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο το ΤΕΠ που χάνει έναν τέταρτο γιατρό (ένας είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, ένας μετακινήθηκε στη ΜΕΘ, ενώ ο τρίτος είναι ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, ο οποίος φυσικά δεν ασκεί ιατρική στο Βενιζέλειο). Και τώρα φεύγει ένας ακόμα.

Με επιστολή τους επίσης οι γιατροί του ΤΕΠ εκφράζουν την έκπληξή τους για την απόφαση της διοίκησης.

«Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για την μετακίνηση του αναισθησιολόγου/ επειγοντολόγου Όθωνα Φραϊδάκη από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Βενιζελείου Νοσοκομείου στα χειρουργεία, με σκοπό να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε από την απόσπαση έτερου αναισθησιολόγου στο ΓΝ Ρεθύμνου.

Ο ιατρός Όθωνας Φραϊδάκης είναι αναισθησιολόγος εξειδικευμένος στην Επείγουσα Ιατρική, με περισσότερα από 25 χρόνια συνεχούς εργασίας στον τομέα της Επείγουσας Ιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Λόγω αυτών καθώς και της μεγάλης εκπαιδευτικής εμπειρίας που επίσης διαθέτει στο συγκεκριμένο τομέα έχει οριστεί ως ο υπεύθυνος εκπαίδευσης των εξειδικευόμενων ιατρών στην Επείγουσα Ιατρική για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η νευραλγική εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα (ΦΕΚ 1404_23-4-2019 τΒ) την προηγούμενη χρονιά. Προς τιμή μας, το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο που λειτούργησε στην Ελλάδα είναι αυτό του ΠαΓΝΗ με συνδεόμενο νοσοκομείο το ΒΓΝΗ, και οι πρώτοι εξειδικευόμενοι έχουν ξεκινήσει μόλις 1 μήνα.

Η απόφαση αυτή, της μετακίνησης του υπεύθυνου εκπαίδευσης στο ΤΕΠ του ΒΓΝΗ μας εξέπληξε δυσάρεστα και μας βρίσκει εντελώς αντίθετους αφού ουσιαστικά πυρπολεί την μισή εκπαιδευτική διαδικασία.

Ζητάμε από τις διοικήσεις του ΒΓΝΗ και της 7ης ΥΠΕ να μην προχωρήσουν στην μετακίνηση αυτή, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία των πρώτων εξειδικευόμενων Επείγουσας Ιατρικής του εκπαιδευτικού κέντρου της Κρήτης».

Οι ιατροί – Εξειδικευόμενοι Επείγουσας Ιατρικής

Αναστασία Σπαρτινού

Δημήτρης Βασιλάκης

Ειρήνη Τραχανατζή

Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Κέντρου Εξειδίκευσης Επείγουσας Ιατρικής

Ελένη Σαλακίδου, Επιμελήτρια Α’ ΤΕΠ ΠαΓΝΗ

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Βενιζέλειο: Αντιδράσεις για τα “μπαλώματα” και τον “δανεικό” γιατρό στα χειρουργεία- Αποδυναμώνονται τα Επείγοντα”

  1. Υποδυπεαρχης

    Έγινε λοιπόν μετακίνηση επικουρικού αναισθησιολόγου του Βενιζελείου στο Νοσ. Ρεθύμνου. Τους επικουρικούς γιατρούς (επειδή καλύπτουν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες, υποτίθεται) δεν έχει δικαίωμα να τους μετακινήσει η προϊσταμένη μου.
    Χρειάζεται εντολή Γενικού Γραμματέα και άνω. Υπάρχει; Αλλιώς είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί