«Μύθος» η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας- Τα στοιχεία που καταρρίπτουν το αφήγημα της κυβέρνησης (Πίνακες)

Πόσες προσλήψεις και πού έγιναν, πόσες αποχωρήσεις, τι μειώσεις υπήρξαν στις δαπάνες – Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης

«Μύθος» δείχνει να αποτελεί η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το iEidiseis!

Παρότι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε την Τρίτη πως στο δημόσιο σύστημα υγείας έχουν γίνει από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα 6.000 προσλήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία, έως και Ιούνιο, την περίοδο του Covit-19 έγιναν συνολικά 4.729 προσλήψεις! Από αυτές οι 451 αφορούσαν ιατρικό προσωπικό, οι 1901 νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ λοιπό προσωπικό αφορούσαν οι 2.377. Σύμφωνα με τα στοιχεία –και αν δεν μας ξεφεύγει κάτι επουσιώδες- όλες αυτές οι προσλήψεις αφορούσαν συμβασιούχους και καθόλου μόνιμο προσωπικό! Την ίδια στιγμή, υπήρχαν αντίστοιχες, ίσως και μεγαλύτερες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, λήξης συμβάσεων κοκ!

Οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας είναι τον Μάιο τφέτος 1898 λιγότεροι.

Η κρατική χρηματοδότηση σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού (Ριζοσπάστης, 19 Αυγούστου), ήταν μέσα σε ένα χρόνο, το χρόνο της πανδημίας, 131 εκατομμύρια λιγότερα ευρώ! Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν 518 εκατομμύρια ευρώ και το αντίστοιχο εξάμηνο, αυτό του 2020, δηλαδή το εξάμηνο της πανδημίας, 387 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία εκκρεμούν από τον Φεβρουάριο 1.000 προσλήψεις μόνιμων ιατρών, που διαρκώς εξαγγέλλονται!

Το iEidiseis παρουσιάζει σήμερα τον πίνακα με τις προσλήψεις σε κάθε νοσοκομείο και κέντρο υγείας, αλλά και τα αιτήματα που τα ίδια είχαν υποβάλλει:

Thorakish susthma Ygeias en
Thorakish susthma Ygeias du
Thorakish susthma Ygeias tri
Thorakish susthma Ygeias tesser
Thorakish susthma Ygeias pent
Thorakish susthma Ygeias eks
Thorakish susthma Ygeias eft
Thorakish susthma Ygeias oxt
Thorakish susthma Ygeias enne
Thorakish susthma Ygeias deka
Thorakish susthma Ygeias entenka
Thorakish susthma Ygeias dwdeka
Thorakish susthma Ygeias dekatria
Thorakish susthma Ygeias dekatessera
Thorakish susthma Ygeias dekapente

Βασίλης Σκουρής, ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί