“Καθρέφτη καθρεφτάκι μου” της Νικολέτας Δάφνου την Κυριακή στην Πύλη Βηθλεέμ

Το έργο “Καθρέφτη καθρεφτάκι μου” της Νικολέτας Δάφνου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μεταξάκη, παρουσιάζει την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 9 μμ η Παιδική Σκηνή από το Σχήμα 7, στην Πύλη Βηθλεέμ, στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου.

“Σε μια εποχή-σημειώνει η συγγραφέας- που τα παιδιά βομβαρδίζονται ολοένα και περισσότερο από τα πρότυπα ομορφιάς στην τηλεόραση και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σε μια εποχή που επαινεί την ομορφιά περισσότερο από την εξυπνάδα, σε μια εποχή που η “δικτατορία του νορμάλ” δεν δέχεται κανέναν που να ξεφεύγει από τα όριά της, θεώρησα πρέπον – αν όχι απαραίτητο – να γράψω ένα έργο με μια Αντι -Ηρωίδα: Ένα κορίτσι που γεννήθηκε άσχημο.

Ένα κορίτσι έξυπνο, γλυκό, τρυφερό, αλλά με εμφανή οπτικά “ελαττώματα”. Θεωρώ χρέος μου ως δασκάλα Θεατρικής Αγωγής και ηθοποιό να προβληματίσω τα παιδιά για το τι θεωρούμε “όμορφο” και το τι “άσχημο”, για τα όρια του σχολικού εκφοβισμού στους “διαφορετικούς” και ταυτόχρονα να δώσω ένα σαφές μήνυμα: αν αγαπήσεις τον εαυτό σου και τον άλλο έτσι όπως είναι, η ζωή γίνεται μαγική κι ελεύθερη!

Όλα αυτά φυσικά είναι δοσμένα με μπόλικο χιούμορ, μουσική, τραγούδι και διάδραση, ώστε ο μικρός θεατής να φύγει με χαμόγελο και χαρούμενους προβληματισμούς! Γιατί όπως είπε πρόσφατα και μια μαθήτριά μου “Κυρία Νικολέτα, το θέατρο μου αρέσει γιατί σκέφτομαι την ώρα που παίζω!”. Πάμε να “παίξουμε” όλοι μαζί λοιπόν; Καλή σας θέαση!”.

Σκηνοθεσία-γενική επιμέλεια :Κωνσταντίνος Μεταξάκης, Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Καλαθάκης, Μουσική: Νικολέτα Δάφνου, Βαρδής Σαμαριτάκης, Μακιγιάζ: Ιωακείμ Λαγουδάκης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχαέλα Πασσά, Τζίνα Κιάφα, Κυριάκος Κορογιάννης, Βαρδής Σαμαριτάκης. Η μουσική στην παράσταση είναι ζωντανή.

Τηλ επικοινωνίας 6973701058

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και παπούτσια, κείμενο που λέει "ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019 2020 SAMAT ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥ/ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΔΑΦΝΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΤΩΝ SERJI SERJI BELBEL & JORDI SANCHEZ, "ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΗΜΗ" ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΘΑΚΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΒΑΡΔΗΣ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗΣ MAKITIAZ: ΙΩΑΚΕΙΜ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΜΙΧΑΕΛΑ ΠΑΣΣΑ, ΤΖΙΝΑ ΚΙΑΦΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΡΟΓΙΑΝ ΒΑΡΔΗΣ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗΣ"

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί