«Δυνητικά επικίνδυνο» το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας

«Δυνητικά επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας το meteo.gr, καθώς «η προϋπάρχουσα ζέστη όλης της εβδομάδας θα λειτουργήσει σαν καύσιμο για τα κύτταρα καταιγίδων». Εφιστά δε την προσοχή στους λουόμενους, να απομακρύνονται άμεσα από τις ακτές αν δουν να πλησιάζει καταιγίδα.

«Η ψυχρή λίμνη που κατευθύνεται στην χώρα μας τις αμέσως επόμενες ώρες βρίσκεται τώρα στην κεντρική Ιταλία. Δίνει εκεί σφοδρότατες καταιγίδες με χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις μέσα σε μερικές ώρες. Δείξτε προσοχή καθώς είναι μια δυνητικά επικίνδυνη κακοκαιρία για την εποχή που διανύουμε και η προϋπάρχουσα ζέστη όλης της εβδομάδας θα λειτουργήσει σαν καύσιμο για τα κύτταρα καταιγίδων. Όσοι βρίσκεστε σε ακτές αν δείτε να πλησιάζει καταιγίδα απομακρυνθείτε άμεσα και πάντα να θυμάστε ”Αν ακούτε ήχους βροντής είστε μέσα στην επικίνδυνη εμβέλεια της καταιγίδας ακόμη και αν σας φαίνεται ότι είναι μακριά”», αναφέρει το meteo.gr.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία 

Νέο κύμα αστάθειας αναμένεται από το Σάββατο 04/07, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. 

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου 04/07, κατά κύριο λόγο στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Από το βράδυ του Σαββάτου 04/07 έως το πρωί της Κυριακής 05/07 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία. 

Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Μακεδονία. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υλικός υετός που αναμένεται (βροχές/καταιγίδες) έως το βράδυ της Κυριακής 05/07.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Κυριακή 05/07 θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στις περιοχές εκδήλωσης φαινομένων, και δεν θα ξεπερνά τους 34-36 βαθμούς ενώ μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 37-38 βαθμούς. Στο χάρτη που ακολουθεί, με γαλάζια σκίαση φαίνεται η πτώση που αναμένεται στη μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή 05/07 σε σχέση με το Σάββατο 04/07.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί