Μειωμένο ποσοστό της ΝΔ και της δημοτικότητας του «Μωυσή» δείχνει νέα δημοσκόπηση της Prorata

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει πανελλαδική πολιτική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Προράτα το διάστημα 22-26 Ιουνίου 2020. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ωστόσο, το ποσοστό της ΝΔ είναι μειωμένο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες. Μειωμένη είναι και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα, παραμένει σταθερό. Το κόμμα του πρώην βουλευτή της ΧΑ, Ηλ. Κασιδιάρη, καταγράφει ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό της ΧΑ, προσεγγίζοντας το 1,5%. 

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%. Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 5%, και έπονται: ΚΚΕ 4%, Ελληνική Λύση 3%, ΜέΡΑ25 2,5%, Χρυσή Αυγή 1%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%. Το 5% απαντά «άλλο κόμμα» και το 16% «Δεν έχω αποφασίσει/άκυρο/λευκό/δεν θα ψηφίσω». Στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας (Απρίλιος 2020), το ποσοστό της ΝΔ ανερχόταν στο 40%. 

Ανασφάλεια των πολιτών για την οικονομική τους κατάσταση

Έντονη ανησυχία των πολιτών αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομικής τους κατάστασης καταγράφει η δημοσκοπηση της Προράτα. Συγκεκριμένα, το 61% των ερωτηθέντων εκτιμά πως τα οικονομικά του νοικοκυριού του θα χειροτερέψουν μετά από έναν χρόνο. Σε ό,τι αφορά την πολιτική προτίμηση, το 32% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ως κόμμα προτίμησης τη ΝΔ εκτιμούν πως το μέλλον των οικονομικών τους θα είναι δυσοίωνο. Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 85%. 

Μειωμένη η δημοτικότητα Μητσοτάκη, σταθερή η δημοτικότητα Τσίπρα  

Κάμψη εμφανίζει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενώ τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις της Προράτα, οι θετικές γνώμες προς το πρόσωπό του ανέρχονταν στο 55% και οι αρνητικές στο 39%, στην παρούσα έρευνα, για τον Ιούνιο, τα ποσοστά βρίσκονται στο 49% και στο 43%, αντίστοιχα. Με άλλα λόγια, οι θετικές γνώμες έχουν μειωθεί κατά 6% και οι αρνητικές έχουν αυξηθεί κατά 4%. 

Τα ποσοστά της δημοφιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα καταγράφονται σταθερά, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 58% σε ό,τι αφορά τις αρνητικές γνώμες και 35% θετικές. Τα ποσοστά του Αλ. Τσίπρα παραμένουν αμετάβλητα από την προηγούμενη μέχρι την τρέχουσα έρευνα της Προράτα. Τα πλήρη στοιχεία της έρευνας, που περιλαμβάνει και μετρήσεις σχετικά με τη δημοφιλία στελεχών της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος της αξ. αντιπολίτευσης, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας: https://prorata.gr/2020/06/29/ereyna-anixneysis-staseon-sympatheias-politikon-prosopon-prothesis-psifou-ioynios20/

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Μειωμένο ποσοστό της ΝΔ και της δημοτικότητας του «Μωυσή» δείχνει νέα δημοσκόπηση της Prorata”

  1. Anti-logos

    Καλά…. και που να δεις τις αληθινές….!! Όσο για το Σεπτέμβρη – Οκτώβρη….ούτε ψύλλος….

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί