«Καμιά συναίνεση και καμιά ανοχή στον Λ. Αυγενάκη»: Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υφυπουργό Αθλητισμού από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τομέα ευθύνης τον Αθλητισμό, σε τηλε-συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα (Πέμπτη), για την παρουσίαση του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ».

Τη συνέντευξη Τύπου που συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζούστας, έδωσαν ο τομεάρχης Αθλητισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς και οι συντονιστές του αθλητικού τομέα του κόμματος, ο πρώην ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός και ο Κώστας Αλεξίου.

«Καμιά συναίνεση και καμιά ανοχή στον Λευτέρη Αυγενάκη», ήταν η πιο χαρακτηριστική φράση που ειπώθηκε από τον Γιάννη Μπουρνού. «Πάγωσε όλες τις διατάξεις το νόμου Βασιλειάδη για τις εκλογές στις ομοσπονδίες και γυρνάει εναντίον του μεγάλες ιστορικές ομοσπονδίες που αρνούνται να χειραγωγηθούν. Όχι απλά δεν βρίσκει συναίνεση όπως επιμένει να λέει, αλλά δεν βρίσκει πουθενά συναίνεση. Οι φορείς στρέφονται ενάντια του. Όχι μόνο οι ομοσπονδίες αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις».

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον Λευτέρη Αυγενάκη πως με τις περικοπές στις επιχορηγήσεις, ακολουθεί τιμωρητική τακτική για τις ομοσπονδίες που δεν συμφωνούν με τις ενέργειες του. Επίσης τόνισαν πως αν και απαραίτητη, η διαδικασία της δημιουργίας μητρώου αθλητικών σωματείων όπως γίνεται από την σημερινή κυβέρνηση, με όρους αδιαφάνειας και κρυφούς χειρισμούς, στόχο έχουν την χειραγώγηση και των εκλογικών διαδικασιών στις ομοσπονδίες.

«Ο τρόπος, ο χρόνος και η προχειρότητα δημιουργούν σκιές για τις προθέσεις. Ακυρώνει με δηλώσεις του όλους τους φορείς και προσπαθεί να υποδείξει τον τρόπο του εκλέγειν κι εκλέγεσθαι και μας φανερώνει τις προθέσεις του», ειπώθηκε σχετικά.

Οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αθλητισμό τόνισαν πως οι ομοσπονδίες είχαν ανάγκη περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης αντί για περικοπές και πως υπήρξαν οι μοναδικοί που στα πλαίσια της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, αντί να ενισχυθούν, δέχθηκαν σημαντικές μειώσεις.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ενίσχυση του αθλητισμού, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, για την επιδότηση ειδικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, οι οποίες σύμφωνα με τους ομιλητές είναι πλήρως κοστολογημένες, ενώ δεν προτείνονται μόνο δαπάνες, αλλά και πιθανές πηγές εσόδων, για να καλυφθούν αυτές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί