Αλ. Χαρίτσης: Υλοποιείται ο εφιάλτης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους

Τρεις επιλογές η μία χειρότερη από την άλλη, για αναστολή, μείωση μισθών ή απόλυση, δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους συνεχίζοντας τις επιλογές της πρώτης μνημονιακής περιόδου 2010-2014, μετά και τις αποκαλύψεις της Αυγής της Κυριακής για τη νέα τροπολογία είναι σαφές το τι περιμένει τους εργαζόμενους, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Δείτε ακόμη: Εργασιακή ζούγκλα από την κυβέρνηση- Άνοιξαν το δρόμο για απολύσεις

Τρεις μισθοί χάνονται μέσα σε επτά μήνες με τα μέτρα της κυβέρνησης

Είναι σαφές το τι έπεται στα εργασιακά, το τι περιμένει τους εργαζόμενους με τις ρυθμίσεις που περνά η κυβέρνηση, είπε ο κ. Χαρίτσης, σχολιάζοντας την αποκάλυψη της Αυγής της Κυριακής ότι χάνονται χάνονται τρεις μισθοί σε επτά μήνες.

Η τροπολογία στην τελευταία ΠΝΠ, σημείωσε, επισημοποιεί αυτά που έχει πει ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο και μειωμένο μισθό κατά 20%, για τη δυνατότητα να απολυθούν εργαζόμενοι που δεν θα μπουν στο καθεστώς μειωμένου μισθού. Θεσμοθετούνται όπως έχουμε ήδη πει οι «τρεις δρόμοι» για τους εργαζόμενους:

  • είτε παραμονή σε καθεστώς ανεργίας
  • είτε μείωση μισθών 20%
  • είτε απόλυση

Υλοποιείται έτσι, συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, ένα εφιαλτικό σενάριο για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, σε κλάδους που ήδη πλήττονται σημαντικά από την κρίση, όπως ο τουρισμός και η εστίαση. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της, που έρχονται να συνεχίσουν όσα ζήσαμε την πρώτη περίοδο των μνημονίων, το 2010-2014.

Σχολιάζοντας εξάλλου την πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης με την δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, ανέφερε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς εισάγει πλέον μια λογική αμοιβαιοποίησης. Τόνισε ωστόσο πως υπάρχουν γκρίζες ζώνες που μένει να ξεκαθαριστούν. «Το στοίχημα σε κάθε περίπτωση είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης να δοθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί