Ν. Φίλης: «Παγκόσμια πρωτοτυπία» οι κάμερες στα σχολεία

«Δεν μπορείς το βράδυ να κυνηγάς παιδιά για να μη διασπείρουν τον ιό στις πλατείες και το πρωί να λες ότι δεν υφίσταται κίνδυνος με 15 μαθητές σε μια αίθουσα 25 τ.μ»

«Δεν μπορείς το βράδυ να κυνηγάς παιδιά για να μη διασπείρουν τον ιό στις πλατείες και το πρωί να λες ότι δεν υφίσταται κίνδυνος με 15 μαθητές σε μια αίθουσα 25 τ.μ», δηλώνει για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ενώ για την τροπολογία Κεραμεώς για αναμετάδοση μαθημάτων κάνει λόγο για ««προχειρότητα ή και περίεργες σκοπιμότητες», πίσω από μια «παγκόμια προτωτοπία».

Ειδικά εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων του Δημοτικού, ο Ν. Φίλης δήλωσε στην Κυριακάτικη RealNews ότι «η απόφαση θα ληφθή από τον πρωθυπουργό και θα είναι πολιτική», ενώ η εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται τόσο για υγειονομικούς λόγους, αλλά και με δεδομένο το μικρό παιδαγωγικό όφελος για λίγες ημέρες διδασκαλίας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την τροπολογία Κεραμέως για την αναμετάδοση μαθημάτων, ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για « παγκόσμια πρωτοτυπία κάτι που δείχνει προχειρότητα ή και περίεργες σκοπιμότητες», ενώ «οι κάμερες στην τάξη υποβαθμίζουν το μάθημα σε από καθέδρας διδασκαλία και καταργούν τον μαθητοκεντρικό-διαδραστικό χαρακτήρα της μάθησης». Συμπλήρωσε πως ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί η έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την τροπολογία.

«Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ομολογεί ότι θέλει να γυρίσει την εκπαίδευση στα δίσεκτα μνημονιακά χρόνια», τόνισε, εξηγώντας πως προβλέπεται η αύξηση των μαθητών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία εν μέσω πανδημίας.

Σε σχέση με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, παρέθεσε την μείωση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, την τιμωρητικά αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την καθιέρωση πολλαπλών εξεταστικών φραγμών και την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων.

Ο Ν. Φίλης κάλεσε την υπουργό Παιδείας να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο γνωρίζει σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και από την παράταξη της ΔΑΚΕ, ενώ κατηγόρησε τη Νίκη Κεραμέως για αλαζονεία. «Σύντομα το Νίκη Κεραμέως μπορεί να διαβάζεται ως Ήττα Κεραμέως», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί