Αλ. Τσίπρας: Προανακριτική φιάσκο – Κατασκευάζουν κατηγορητήριο γιατί δεν προκύπτουν κατηγορίες (Βίντεο)

Η επιλογή της ΝΔ να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής της περί «σκευωρίας στην υπόθεση Novartis» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση της πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ για την «επέκταση του κατηγορητηρίου» για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία.

«Τραγωδία θα είναι οι πολιτικοί και δικονομικοί σας χειρισμοί και φάρσα τα πενιχρά τους αποτελέσματα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποδόμησε μία προς μία της εις βάρος του καταθέσεις.

Στην αρχή της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα άδεια βουλευτικά έδρανα όπως και πριν 7 μήνες. «Δεν είχαν την τόλμη να σταθούν απέναντι στον άνθρωπο που σέρνουν σε μια διαδικασία προειλημμένης απόφασης. Τι θέλει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης; Ότι αυτός που κινεί τα νήματα δεν είναι ο ίδιος αλλά ο Σαμαράς; Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στοχοποιήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης» είπει ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην Ιστορία η δίωξη Παπαγγελόπουλου

«Μόνο που από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis. Σας είχα προειδοποιήσει πως ό,τι και να κάνετε, δε μπορείτε να παραγράψετε το «σκάνδαλο Νοβάρτις». Γιατί είναι υπαρκτό∙ Γιατί είναι πανθομολογούμενο από κάθε πολιτική πτέρυγα, σε ανύποπτο χρόνο  και κυρίως γιατί είναι ορατό σε όλη την ελληνική κοινωνία. Και οι πολιτικοί υπεύθυνοι του σκανδάλου είναι επίσης γνωστοί και για κάποιους εξ αυτών εξακολουθεί η εναντίον τους έρευνα από την ποινική δικαιοσύνη, παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστών. Για αυτό και σήμερα σιωπάτε» τόνισε.

«Και η σιωπή σας αυτή είναι από μόνη της, απόδειξη της ενοχής σας για την υπόθεση Νοβάρτις.  Η προανακριτική επιτροπή που στήσατε, παρά τις μεθοδεύσεις σας, να αποκλείσετε δυο μέλη της μειοψηφίας, κίνηση πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να τρομοκρατήσετε ανεπιτυχώς τους προστατευόμενους μάρτυρες, να απευθύνετε προσκλητήριο πολιτικού ρεβανσισμού σε οποιονδήποτε πρόθυμο να συνδράμει με ή χωρίς ανταλλάγματα, στο σχεδιασμό σας, Παρόλα όσα επιχειρήσατε, το μόνο που ανέδειξε ήταν τη χρεοκοπία του βασικού σας αφηγήματος, ότι η Novartis δεν ήταν σκάνδαλο αλλά σκευωρία.

«Η ιστορία έτσι όπως επαναλαμβάνεται, με τη σημερινή πρωτοβουλία σας,θα είναι στο τέλος πολύ σκληρή μαζί σας. Θα είναι και τραγωδία και φάρσα. Τραγωδία θα είναι οι δικονομικοί και πολιτικοί χειρισμοί σας και φάρσα τα πενιχρά αποτελέσματά τους. Μια φάρσα που η κοινωνία την παρακολουθεί  την ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και μεγάλες προκλήσεις» ανέφερεο Αλ. Τσίπρας.

«Η δική σας ένοχη σιωπή” σήμερα, για την ουσία του σκανδάλου είναι αρκετή. Υπάρχει όμως και μια ακόμη ένοχη σιωπή. Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα Δημητρίου» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί