Παναγιωτόπουλος: Τέτοιες ενέργειες δεν εκτονώνουν την ένταση με την Τουρκία

Στο θέμα της παρενόχλησης του ελικοπτέρου του από τουρκικά μαχητικά εστίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα.

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο του υπ. Εθνικής Άμυνας

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (Κυριακή) ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε σήμερα πάνω από το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός του Επιτελείου, στο πλαίσιο επίσκεψής τους σε φυλάκια σε Οινούσες, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ. Το περιστατικό της παρενόχλησης σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες. Ακολούθησαν υπερπτήσεις του ίδιου ζεύγους F-16, πάνω από την ίδια βραχονησίδα στις 11:38, στα 3.500 πόδια, και την ίδια ώρα, πάνω από το Αγαθονήσι στα 1.700 πόδια.

«Προ ολίγου το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά», δήλωσε καταρχάς ο κ. Παναγιωτόπουλος για να προσθέσει στη συνέχεια τα παρακάτω:

«Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά, εδώ στο Φαρμακονήσι. Αυτό που θα ήθελα όμως να πω είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας, δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης, που θα έπρεπε να επιζητούν και οι δύο πλευρές αυτήν την ώρα. Εμείς πάντως δεν πτοούμεθα καθόλου. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας τα φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί, όπως έκαναν πάντα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί