Πάνω από τους 5.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Καταστροφική αποδεικνύεται η εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ με τη χώρα να σπάει καθημερινά θλιβερά όρια και να δείχνει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Χθες σημειώθηκε νέο ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο, καθώς 884 άνθρωποι πέθαναν λόγω της ασθένειας COVID-19, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 5.116.
Καταγράφηκαν, ακόμη, 25.200 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πάνω από 215.000. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.

Το ρεκόρ των περισσότερων θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μέσα σε μια μέρα καταγράφηκε την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

Τραγωδία και στην πολιτεία του Κονέκτικατ, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος από κορονοϊό ενός βρέφους μόλις έξι εβδομάδων.

«Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ ότι το μωρό ήταν θετικό στον Covid-19. Μας ραγίζει την καρδιά. Νομίζουμε ότι είναι ένα από τα νεότερα θύματα σε όλον τον κόσμο που πέθανε από επιπλοκές συνδεόμενες με τον Covid-19», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης Νεντ Λάμοντ.

Σε ομοσπονδιακό επίπεδο η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει την αναστολή των πτήσεων εσωτερικού με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει «σσφαλώς το εξετάζουμε, αλλά όταν το κάνεις αυτό πραγματικά επιβάλεις περιορισμούς σε μια βιομηχανία που χρειαζόμαστε απελπιστικά».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε πως το εθνικό απόθεμα για προστατευτικό εξοπλισμό είναι σχεδόν άδειο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί