Ανκόνα: Κατασχέθηκαν ιατρικοί αναπνευστήρες με προορισμό την Ελλάδα (Φωτο)

Στην κατάσχεση μεγάλου αριθμού ιατρικών αναπνευστήρων, οι οποίοι προορίζονταν για την Ελλάδα, προχώρησαν οι Αρχές της Ιταλίας στην Ανκόνα.  Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ANSA, το ρυμουλκούμενο φορτηγό ήταν στο λιμάνι της Ανκόνας έτοιμο να επιβιβαστεί στο πλοίο με προορισμό την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια έλεγχου που πραγματοποίησε η υπηρεσία οικονομικού ελέγχου Ancona Guardia di Finanza και η Υπηρεσία Τελωνείων, στο πλαίσιο ενός ειδικού σχεδίου ελέγχου με στόχο την τήρηση του διατάγματος πολιτικής προστασίας που απαγορεύει στις εταιρείες να εξάγουν ορισμένα ιατρικά βοηθήματα λόγω έκτακτης ανάγκης από κορονοϊό, διαπιστώθηκε ότι στο φορτίο του υπήρχαν 1.840 ιατρικοί αναπνευστήρες με βαλβίδα και αναπνευστική μάσκα και οι οποίοι κατασχέθηκαν, με τις Αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιταλικές αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του ιού, έχουν απαγορεύσει όλες τις εξαγωγές αναπνευστήρων από τις 25 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας, που εδρεύει στο Μιλάνο, ο οποίος επιχείρησε την πώληση σε ελληνική εταιρεία, παραπέμφθηκε στις δικαστικές αρχές.

Enikos.gr, ANSA

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί