Τραμπ: Μία σοβαρή ύφεση μπορεί να προκαλέσει περισσότερους θανάτους από τον κορονοϊό

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία για γρήγορη επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ στα -προ του κορονοϊού- στάνταρ, καθώς σύμφωνα με την εκτίμησή του, μία νέα οικονομική κρίση μπορεί να φέρει χειρότερα δεινά από τον Covid-19.

H παρατεταμένη εφαρμογή των αυστηρών περιορισμών στις ΗΠΑ, που έχει βυθίσει σε κρίση την οικονομία, μπορεί να «καταστρέψει» τις ΗΠΑ. «Αυτή η θεραπεία είναι χειρότερη από το πρόβλημα. Ξανά, άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι – κατά την άποψή μου περισσότεροι άνθρωποι – θα πεθάνουν αν το επιτρέψουμε αυτό να συνεχίσει. Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά. Οι πολίτες μας θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά».

Παράλληλα, τόνισε ότι «θα ήθελε πολύ» την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω του ιού έως το Πάσχα των Καθολικών στις 12 Απριλίου«Μπορείς να καταστρέψεις μια χώρα, κλείνοντας την με αυτό τον τρόπο», είπε σε συνέντευξή του στο Fox News, λέγοντας πως μια «σοβαρή ύφεση» μπορεί να προκαλέσει το θάνατο περισσότερων ανθρώπων από όσους ο νέος κορονοϊός.

«Μπορεί να χάσεις πολλούς ανθρώπους λόγω της γρίπης. Αλλά κινδυνεύεις να χάσεις περισσότερους ανθρώπους βυθίζοντας τη χώρα σε μια σοβαρή ύφεση ή σε μια κατάθλιψη», δήλωσε, κάνοντας λόγο για μια πιθανότητα «χιλιάδων αυτοκτονιών». «Πρέπει να επιστρέψουμε στην δουλειά, πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι», πρόσθεσε. «Οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους και μπορούν να χρησιμοποιούν την κοινή λογική», κρατώντας κοινωνικές αποστάσεις και ακολουθώντας τις ιατρικές συμβουλές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί