Κορονοϊός: Στα 45 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα (Βίντεο)

Σε συνολικά 45 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου, ο ειδικός Λοιμωξιολόγος γνωστοποίησε ότι τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14 νέα κρούσματα, τα οποία προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα (σ.σ. 31).

Τα νέα κρούσματα αφορούν 11 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας στους Αγίους Τόπους, στην οποία συμμετείχε και ο 66χρονος άνδρας από την Ηλεία – το ένατο κρούσμα του νέου κορονοϊού.

Παράλληλα, θετικά στον θανατηφόρο ιό διαγνώσθηκαν ακόμη τρία άτομα, όλα επαφές των παραπάνω 11 κρουσμάτων.

Παράταση των έκτακτων μέτρων

Και τα 14 νέα κρούσματα έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ όσον αφορά τους υπόλοιπους ασθενείς, ένας άνδρας – χωρίς να διευκρινιστεί ποιος ακριβώς – έχει διασωληνωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε την παράταση – κατά 14 ακόμη ημέρες – των έκτακτων μέτρων για τους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου (σ.σ. κλείσιμο σχολείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, αθλητικών κέντρων, δημόσιων κτιρίων).

Παράλληλα, όλες οι αθλητικές ομάδες από τους τρεις προαναφερθέντες νομούς θα αγωνίζονται κεκλεισμένων των θυρών στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Ο έγκριτος Λοιμωξιολόγος, επίσης, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των οργανωμένων εκδρομών, οι οποίες έχουν ως προορισμό περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Ζακύνθου.

Όσον αφορά τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, ο κ. Τσιόδρας προχώρησε στην παράταση της αναστολής των ταξιδιών για όλα τα σχολεία της χώρας.

«Στόχος είναι η μείωση και η πρόληψη της διασποράς» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ενώ υπενθύμισε ότι «τη στρατηγική του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχουν εγκρίνει διακεκριμένοι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας καθώς και εμπειρογνώμονες από τις ευρωπαϊκές αρχές». 

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», ο διασωληνωμένος ασθενής είναι ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος αποτελεί το ένατο κρούσμα.

Ο ίδιος διασωληνώστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, καθώς πάσχει από σοβαρή πνευμονία και η κατάστασή του θεωρείται ως κρίσιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, ο ΕΟΔΥ έχει καταφέρει να ινχηλατήσει πάνω από 500 επαφές της ταξιδιωτικής ομάδας, η οποία επισκέφτηκε στα τέλη Φεβρουαρίου τη χώρα του Ισραήλ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί