Η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία στο ποδόσφαιρο – Θα διαγραφούν οι βουλευτές της ΝΔ που δεν θα την ψηφίσουν (Live)

Η τροπολογία που αφορά τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη τίθεται σήμερα σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κανένα κόμμα δεν προτίθεται να την στηρίξει. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λείπει και πάλι… σε «ταξίδι» στο Παρίσι αυτή τη φορά!

Μετά την αλλαγή δύο μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού από τον κ. Αυγενάκη, χωρίς καν την έγκριση της Βουλής, επικαλούνται το αυτοδιοίκητο της Επιτροπής και αποφασίζουν υποβιβασμό των δύο ομάδων ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΟΚ καθώς και του Θ. Ζαγοράκη που απείλησε με παραίτηση.

Η κυβέρνηση όμως που «δεν εκβιάζεται» τον διέγραψε  και αποφάσισε με νομοθετική πρωτοβουλία να χαρίσει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, γιατί την έπιασε μια ξαφνική ευαισθησία ότι είναι πολύ βαριά η απόφαση υποβιβασμού και αποφάσισε να τον τιμωρήσει με 5 βαθμούς.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΟΚ ότι θα πάει στα αθλητικά δικαστήρια ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός απειλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση υποβιβασμού. Και αμ έπος αμ έργον, το ONE είδε την αλήθεια που δεν έβλεπε μέχρι πριν, τις μειώσεις στις συντάξεις! Στα υπόλοιπα κανάλια, το θέμα υποτιμάται ή αποκρύπτεται.

Ένας ένας, μία μία θα ψηφίσουν το μπάχαλο που δημιούργησαν – Όμηρος των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου ο Μητσοτάκης

Η  υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσε τροπολογία για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη! Χωρίς την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη που δεν τόλμησε να εμφανιστεί καν στη Βουλή!

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία Μενδώνη – Αυγενάκη δίνει πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, Συγκεκριμένα, η τροπολογία αλλάξει τις ρυθμίσεις για την πολυιδιοκτησία και μετατρέπει την ποινή από υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, Ξάνθης, σε αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτό το μπάχαλο κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος αναζήτησε τον υφυπουργό Αθλητισμού αλλά μάταια…. «Πού είναι ο Λ. Αυγενάκης; Είναι σε κανένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ;» Θέλουμε να ψηφίζετε ένας ένας, μία μία… το μπάχαλο που φτιάξατε… είπε.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ., το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στην ψήφιση της τροπολογίας, την οποία καταδίκασαν έντονα.

Η τροπολογία τίθεται σε ψηφοφορία σήμερα, ενώ κανένα κόμμα δεν προτίθεται να την στηρίξει. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με την Αυγή, θα λείπει και πάλι… σε «ταξίδι» στο Παρίσι αυτή τη φορά!

Θα διαγραφούν οι βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία» ανέφερε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μη αποκλείοντας να δούμε διαφοροποιήσεις. Σύμφωνα με το news247.gr, εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα τεθεί όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για ΠΑΟΚ – Ξάνθη.

Μία πρώτη απειλή εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, καλεσμένος στο Action24, αναφέροντας τα εξής: «Θεωρώ ότι έγινε ένα παρά πολύ μεγάλο λάθος. Γνωρίζαμε όλοι ότι υπήρχε αυτός ο φάκελος, ο οποίος θα εξεταστεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ο υφυπουργός Αθλητισμού έκρινε σκόπιμο, δεν ξέρω για ποιο λόγο, δύο μέρες πριν την εκδίκαση να αλλάξει δύο μέλη της επιτροπής».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι: «Δημιουργήθηκαν συνωμοσίες στο ότι δύο μέρες πριν δύο μέλη της ΕΕΑ άλλαξαν και η εισήγηση, και όχι απόφαση, προήλθε από αυτή την πλειοψηφία» και πρόσθεσε «Ήταν πολύ μεγάλο λάθος του υπουργού», ενώ ερωτηθείς για το αν «αδειάζει» τον κ. Αυγενάκη, απάντησε «Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο». Ακόμη, ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με την τροπολογία της κυβέρνησης και όταν ρωτήθηκε για το τι θα ψηφίσει στην αυριανή ψηφοφορία, στην αρχή απέφυγε να διευκρινίσει την πρόθεση του, ωστόσο, τόνισε ότι «αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, βεβαίως και θα πειθαρχήσω».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί