Αύριο η εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, νυν προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ύστερα από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 την οποία είχε απορρίψει η Νέα Δημοκρατία, η οποία τώρα την προτείνει για το ύπατο αξίωμα, αναμένεται να επικυρώσει η Βουλή την Τετάρτη 22/1. 

Αναφερόμενος στην εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ο  Αλ. Τσίπρας, κατά την εισήγηση του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ της Τρίτη, τόνισε πως εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες. Η θέση μας λοιπόν είναι συνειδητή, καθαρή, χωρίς ναι μεν αλλά. Θα ψηφίσουμε τη Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και θα τη στηρίξουμε να επιτύχει στα καθήκοντά της.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη πως η συγκεκριμένη επιλογή του κ. Μητσοτάκη δεν δείχνει διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να προτείνει την Αικ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν γίνεται με σκοπό να χτιστούν γέφυρες και κλίμα συνεννόησης ανάμεσα στη κυβέρνηση και την προοδευτική αντιπολίτευση, αλλά με σκοπό να σκεπαστεί πρόχειρα το μεγάλο χάσμα που με τις βασικές πολιτικές του επιλογές έχει δημιουργήσει τους προοδευτικούς πολίτες.

Άλλωστε, τόνισε, όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης, δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής. Και να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα, και πριμοδοτώντας μ’ αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί