Στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΤΕ ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού  Ηρακλείου, μέσω της οποίας εκφράζει την συμπαράσταση του, στον αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού  Ηρακλείου με απόφαση του Δ.Σ, της  13ης Ιανουαρίου 2020, εκφράζει την συμπαράσταση του, στον αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από 21 Δεκεμβρίου 2019, διεκδικώντας ,την υπογραφή 3ετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καλύτερους μισθούς με κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των μισθών των υψηλόβαθμων μάνατζερ και μέσου εργαζόμενου.

  • 1.000.000€ την ημέρα είναι τα κέρδη για την Deutsche Telekom, 1.665.524€ το χρόνο για τον πρόεδρο, 500.000€ για τον Γ. Διευθυντή και μόλις 580€ για τον μέσο εργαζόμενο στον ΟΤΕ.
  • Το 45% των εργαζομένων πληρώνεται από 340 ευρώ μέχρι 580 ευρώ καθαρά, ενώ το 25% πληρώνεται από 560 ευρώ μέχρι 680 ευρώ καθαρά.

Ο όμιλος ΟΤΕ καταγράφει υπερκέρδη, πατώντας ουσιαστικά στην συρρίκνωση του εργασιακού κόστους , σε άτυπη αγαστή συμφωνία τόσο  με άλλους τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς (Wind, Vodafone) αλλά και με την πλειοψηφία των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων! Ο ελεύθερος ανταγωνισμός που ευαγγελίζονται οι υπέρμαχοι  της ελεύθερης αγοράς και της άνευ όρων «ανάπτυξης», ουσιαστικά στηρίζεται στο ποιος θα πληρώσει λιγότερα στους εργαζόμενους έτσι ώστε να αυξήσει τα κέρδη του , από τη στιγμή που το μερίδιο τους στην καταναλωτική αγορά είναι πεπερασμένο. Όλοι πλέον ακολουθούν το μοντέλο Κίνας .

Παρά την τρομοκρατία από την πλευρά της διοίκησης, η οποία επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και δεν δίστασε να προχωρήσει σε απολύσεις 6 εργαζομένων,παρά τις συλλήψεις απεργών ,παρά την επιχείρηση κατασυκοφάντησης που έστησαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, παρά τη στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης στα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης του ομίλου, οι εργαζόμενοι αντέχουν, με πολύ μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα. 

Με τον αγώνα τους σε μια εποχή που οι συλλογικοί αγώνες έχουν υποβαθμιστεί αποτελούν παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

 Αν υποχωρούμε συνεχώς στα εργασιακά μας δικαιώματα για χάρη της σιγουριάς ενός πενιχρού μισθού ρίχνουμε νερό στο μύλο της υποβάθμισης της ζωής μας και το μέλλον που προδιαγράφεται για εμάς και τα παιδιά μας είναι  δυσοίωνο !

Να στηρίξουμε όλοι μαζί τον δίκαιο αυτό αγώνα και να πάρουμε τη σκυτάλη όταν μας ζητηθεί στο δικό μας εργασιακό μετερίζι.

Καλό αγώνα !

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί