8 Ιανουαρίου 2017: Ο πρωτοφανής χιονιάς της Κρήτης!- Το ΄στρωσε και στον παραλιακό του Ηρακλείου (βίντεο)

Ήταν ακριβώς πριν 3 χρόνια, στις 8 Ιανουαρίου 2017, όταν την Κρήτη σάρωναν έντονα καιρικά φαινόμενα, με χαρακτηριστικό τις έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και στις παραλίες! Ακόμα και ο παραλιακός του Ηρακλείου είχε σκεπαστεί από χιόνια.

Το βίντεο είχε ανεβάσει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς

Δείτε επίσης ένα άλλο εντυπωσιακό βίντεο από την περιοχή του Πατσίδερου και των Αρχανών


Αποκαλυπτικές δορυφορικές φωτογραφίες της Ελλάδας, με ιδιαίτερη εστίαση στην Κρήτη, οι οποίες ελήφθησαν την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, 11:35 Τοπική ώρα) της σφοδρής  κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας (Πηγή : NASA/GFSC – MODIS). Η πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού επέτρεψε τη λήψη αυτών των εικόνων οι οποίες πραγματικά είναι εντυπωσιακές.Οι εικόνες αυτές έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις χιονοστρώσεις στην επιφάνεια του εδάφους με κόκκινο χρώμα, τις ακάλυπτες επιφάνειες εδάφους με πράσινο χρώμα, τη θάλασσα σε μαύρο και τα νέφη λευκά (οι πορτοκαλί αποχρώσεις εντός των νεφών απεικονίζουν την περιεκτικότητα τους σε παγωμένης μορφής κρυστάλλους). Χαρακτηριστικές είναι οι χιονοστρώσεις στις βόρειες περιοχές την Κρήτης  όπου τα χιόνια φαίνεται να φθάνουν έως και την ακτογραμμή της . Εμφανής είναι επιπλέον η χιονόστρωση που σημειώθηκε σε ορεινές περιοχές στα νότια του Ν.Ηρακλείου.

Ένα όμορφο, ρομαντικό βίντεο, είχε την έμπνευση να δημιουργήσει στο youtube ο Vlad Lanin, εμπνεόμενος από τον πρόσφατο πρωτοφανή χιονιά στην Κρήτη. Με το τέλος του κύματος κακοκαιρίας κατέγραψε σε βίντεο όμορφες εικόνες από την κρητική φύση και την αγροτική παραγωγή και μας τις παρουσιάζει.

Ένα όμορφο χειμωνιάτικο παραμύθι από την Κρήτη!

Δείτε το βίντεο, σε μουσική Eduard Artemyev

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί